måndag 21 november 2011

Härlig ledighet slut

En underbart härlig ledighet blev det för mannen och mig under veckoslutet som började redan i onsdags och fortsatte fram till söndagen. Vi har haft fem fantastiska dagar! Egentligen hade vi inte tid med detta,  eftersom vi åker till Japan på lördag. Men de här dagarna var redan inbokade när vi fick reda på att det skulle bli en Japanresa. Men när vi väl satte oss i bilen och åkte mot Linköping och senare mot Stockholm så kunde vi trots allt koppla bort stressen och njuta av tillvaron på bortaplan. Man blir nog lite av en expert på att njuta och ta tillvara på de stunder som bjuds.

Fredagskvällen gjorde vi lite mysig, mannen och jag i vår ensamhet! Vi åt en trevlig älggryta på en härlig restaurang. Lördagen innehöll sen lite av varje. Umgänge med sonen och flickvännen, en fotonad bl a. Äldsta sonen och mannen spelade snooker mitt på dan, då passade jag på att flanera runt lite och fota i stan. Lite vågad var jag när jag gick i slummiga gångar under marken och träffade på lite "charmiga" ställen. Kastade ett öga bakom mig många gånger under promenaden.... lite läskigt var det allt. Men kul att fota ställen som man inte fotar i vanliga fall.





Sen fick jag och mannen lite ensamtid när äldsta sonen och hans flickvän var hemma och förberedde lite festligheter inför kvällen. De skulle bjuda "tjocka släkten" eller "närmast sörjande" på en 3-rätters middag! Och det var superbt tillagat, jättegott!




Trevligt hade vi hela kvällen tillsammans.

Ja, sen på söndagen var det bara för mig och mannen att vackert åka hemåt igen. Hämtade sonen på korttids på eftermiddagen. Pigg och glad som vanligt! Nu hade han varit ifrån oss sen i onsdags men det märktes inget surt eller labilt hos honom. Det har verkligen blivit ett bra flyt när det gäller personal och att han trivs där, det är så skönt!
Idag efter skolan har han varit lugn och harmonisk och på bra humör! Jag njuter av lugnet och harmonin. Med tanke på att vi åker ifrån honom för en vecka om några dagar så är det helt fantastiskt att han är så harmonisk som han är. Men just nu är han trygg med tillvaron, wow, tänk att det kunnat bli så bra runt honom. Skola, korttids och allt runtomkring funkar utomordentligt. Det har visserligen tagit tid att komma dit där vi är nu, men det är ett stort bevis för att det går att ordna förhållandena bra för de här barnen. Det är värt allt slit.




Nu går han och räknar ner dagarna tills storebror ska komma och assistera de första av dygnen som vi är borta. Det slår nog allt att få rå om storebror alldeles för sig själv. Sen tar ju korttidspersonalen E och T över här hemma, men dem är han så invand med så det är inte heller nåt konstigt. Nu ska de ju bo här hemma med sonen några dygn och det har aldrig hänt tidigare, men tryggheten med personerna känner han tydligt och det är det viktigaste.

Nu måste jag rusha vidare, har börjat tvätta och förbereda lite kläder som ska med till Japan. Jättesvårt att veta vad man ska ha på sig vid olika tillfällen. Dels är det svårt med klädkoder och sen vet man inte riktigt vilken temperatur det kommer att bli. Sen har jag lite andra problem.... skulle ju vilja uppdatera med iaf nån bild då och då på bloggen.... Men jag har ingen aning om hur det funkar med internet eller annat därborta..... så vi får väl se. Annars får jag väl spara alla bilder och rapporter tills jag kommer hem.

Kram på er ♥

1 kommentar:

Mamma Z sa...

Tittar in en snabbis :-) Haft fullt upp med det mesta känns det som..precis som ni har det fast av lite trevligare karaktär..
Superskoj att även du fått träffa finvännen.. Visst gav det mersmak??

Så härligt att läsa hur bra allt är hos er!! Och att äventyret stundar med stor Ä. Se till att ladda batterierna till kameran nu!

Bamsekramen!!