söndag 30 oktober 2011

Halloween-oro

Fredagen avlöpte relativt bra, inget att klaga på. I skolan hade de tagit det lite lugnt med tanke på sonens tillstånd fortfarande. Han var fortfarande inte riktigt på topp efter onsdagskvällens händelse med datorhaveriet. Skönt att de läser av och anpassar i skolan.

Igår (lördag) hade jag och sonen en riktig mysig dag. Mannen åkte och jobbade efter frukost och sen blev det lugnt ☺ Alltså - det är inget fel på att ha mannen hemma, det är bara det att det blir lugnast med sonen om det bara är en vuxen runt honom. Så vi hade det riktigt mysigt.

Sen kom mannen hem på eftermiddagen och började elda i badtunnan.




Sonen hade pratat om det redan på förmiddagen att vi skulle bada på kvällen och han såg fram emot det. Men nån timme innan det var färdigt att hoppa ner i tunnan så blev han så störig.... någonting var inte som det skulle... Men jag såg ingen förklaring till det, men nåt måste det vara. Det syns så väl i hans ansikte när något inte stämmer (vi i hans närhet har lärt oss att se det på ett tidigt stadie). Mina tankar började snurra i huvudet på mig - vad var fel? Sen slog det mig! Under eftermiddagen hade han frågat och frågat om Halloween! Var det nåt med det som oroade??




Jag frågade honom om han var orolig för att det skulle komma nån och ringa på hos oss... och då brakade oron loss hos honom! Det var alltså det som gnagt i honom hela eftermiddagen och som gjort honom bångstyrig och stökig. Jag försökte lugna honom på alla sätt och vis när jag nu visste vad som var felet. Som tur är så har vi ett staket runt tomten (bostadsanpassning) där vi kan låsa grinden. Jag garanterade för honom att vi låser grinden, och då är det ingen som kommer in på vår tomt. Men han ville ändå inte bada ute i tunnan, han ville inte ens råka se dem på gatan.

Ja, så gick det med vårt familjebad! Det rann ut i sanden. Jag och mannen fick bada lite snabbt och anpassat efter omständigheterna med sonen. Men det blev rätt bra ändå, det hade kunnat bli värre.... När vi sen fått sonen i säng så fick vi gotta oss och mysa lite i lugn och ro.




Nu hoppas jag att oron för Halloween lägger sig hos sonen. Det är tydligen väldigt svårt att veta vilken av kvällarna risken finns att det kommer några figurer och ringer på dörren. Kollade lite på nätet igår, men det finns tydligen inget bestämt datum för detta.... Just nu är han rätt lugn så jag hoppas han släpper det där. Får väl låsa grinden de kvällar det kan tänkas vara aktuellt....

En lovvecka ligger framför oss nu. Sonen ska vara på korttids fyra av dagarna när jag jobbar. Eftersom sonen behöver vara ensam med en personal och det var fullt på det vanliga stället så kommer han att få vara i skollokalerna med en korttidspersonal. Men sonen har pratat om det där med dator, han kan ju inte ta med sig nån dator till korttids som han brukar.... Hmm.... räknar med att det kan bli oro i morgon bitti.... Men just i morgon är jag tvungen att vara på jobbet då vi har kvalitetsrevision, där både jag och mannen måste vara med. Det kommer en person utifrån som gör revisionen och tiden är anpassad efter mina arbetstider så det gäller väl att vara på plats då. Det är E som ska jobba med sonen i morgon och jag har en plan B i bakhuvudet ifall sonen skulle strula.

Jag fick en fråga av Anna i en kommentar häromdagen. Det handla om när sonen förhalar läggtiden numera. Anna frågade om vi hade ett schema för kvällsrutinerna? Nej, i nuläget har vi inte det men vi har haft det tidigare. Eftersom det fungerat så bra en längre period så har vi inte använt oss av det, men det är nog läge att fixa i ordning ett igen. Tiderna förändras och då får man själv hänga med och förändra så det blir bra. Så det är nog bara att sätta igång och göra ett schema!

Ha en fortsatt fin söndag alla därute ♥

Inga kommentarer: