onsdag 8 september 2010

Sonen passar inte in **** AS/ADHD

Ju äldre sonen blir desto mer känner man hur lite han passar in bland de andra barnen i klassen. Mannen var ju på föräldramöte igår kväll. Det kommer att ställas högre krav på eleverna under kommande året mot förra året. Och det är krav som inte sonen klarar av. Nu ska de tränas inför 7:an och där ska de ju vara ganska självgående. Självgående hör inte ihop med sonens diagnoser, alltså funkar inte kraven på honom.

De ska lära sig att ta ansvar för sitt eget arbete. De kommer inte att få skrivna lappar på allt som ska ske utan vissa läxor el. dyl. får de kanske bara reda på muntligt. Sånt gillas inte av diagnoserna.... Återigen är jag sååå tacksam över att sonen har sin assistent hela tiden. Ser inte assistenten till så att han får hem det han behöver (t ex glosor) så får han inte det med sig i väskan hem. En gång i veckan skriver de i en planeringsbok vad som är viktigt att komma ihåg inför veckan. Den får han inte heller alltid med sig om inte assistenten hjälper honom. Utan hjälp och stöd skulle han halka onödigt mycket efter.

Sonen har varit lugn och go´ på eftermiddagen idag, skönt. Vi cyklade samma runda som igår, härligt väder i dag också. Sen på eftermiddagen blev det en hel del lek med katten. 

Han har börjat leka mer och mer med Oswald faktiskt. Hoppas att de blir ordentliga kompisar genom åren framåt.

Inga kommentarer: