onsdag 29 september 2010

Lite historia **** AS/ADHD

Morgonen var toppen idag. Ett glatt humör igen - skönt. Det är så jobbigt om det är surt på morgonen och man har taxitiden att passa.

När jag hämtat sonen efter skoldagen så var han "sådär"... Men vi har tagit det lugnt nu i eftermiddag och på kvällen och det har gått bra utan större utbrott, bara lite allmänt labil. När han varvat ner lite här hemma så satte han igång med att leka med nån gammal bilbana - nu gjorde han kulbana av den. Och katten ville vara med och inspektera så allt gick rätt till.

Fick lite frågor ang. korttids. Jag har kanske nämnt en del av det tidigare, men jag förstår att jag den senaste tiden fått många nya läsare - jättekul. Därför skriver jag lite om det i det här inlägget. 

En fråga var om det gick bra att lämna från början? Nej, det gjorde det inte. Sonen ville absolut inte sova kvar där. Vi hade fått beviljat en helg i månaden fred - sönd. Han fick vara där dagtid lördag och söndag till en början och det var ok för hans del. Men sen var det en sommar som de skulle på läger och vara borta ett par dygn så då berättade vi vilka roliga saker de skulle göra. Då följde han med dit. Efter det sa vi till honom att personalen tyckte det var så roligt att han sov över att de ville att han skulle fortsätta med det. :-) Och så fortsatte det.

När man tillhör LSS så har man rätt till den här typen av avlastning. För det är ju till för att vi föräldrar ska få avlastning för att orka. Det är bara att vända sig till LSS-handläggaren och prata igenom sin situation, kommer knappt ihåg hur det gick till men det var inga problem. När tiden går så kan man ansöka om utökning om det skulle behövas. Vi hade avlastning en helg i månaden först och efter några år så blev det varannan helg. Det är guld värt!

Men visst sved det i mammahjärtat när vi tog detta beslut att lämna bort sonen nån helg emellanåt. Men det är nödvändigt för att man ska palla med att vara en hyfsat bra mamma (och pappa) mellan avlastningshelgerna. Har förstått det nu att det är inget att skämmas över att man behöver den här hjälpen. Det är nog bra att man tar emot sån här hjälp i tid, innan man själv dukar under, för det hade vi gjort om vi inte fått avlastning.

Inga kommentarer: