lördag 18 september 2010

Schemalagd lördag **** AS/ADHD

Den här hemmalördagen har haft en mycket bra start. Jag började redan igår att förbereda sonen för hur dagen skulle se ut. Kände mig taggad att försöka få dan så bra som möjligt, så jag gjorde iordning ett litet schema som visade i stora drag vad vi behövde få gjort. Däremellan var det fritt att göra nåt roligt oxå.

Mannen skulle jobba några timmar så jag och sonen skulle genomföra vissa saker ensamma här hemma. Städning av sonens rum stod på tur.

Jag hade också gjort en förbättring av städschemat som han ska kunna checka av vad han ska göra för att få ordning på rummet sitt. Det satte jag upp på väggen i hans rum.

Vi hjälptes åt och tog en sak i taget. Det gick väl hyfsat får jag säga. Jag pressade inte på utan tog det i hans takt. Ville han läsa Kalle Anka en stund så tog vi en paus i städandet. Dammningen blev inte gjord med hans hjälp, men jag är ändå nöjd. Det blev inget utbrott iaf. Med tiden kanske det blir bättre och bättre.

Igår kväll gav jag som förslag att sonen kunde ta sin medicin så fort han vaknade idag på morgonen (han går alltid upp före oss). Då kanske chansen ökade att frukosten skulle bli lugnare. Vad förvånad jag blev när jag kom ner i köket och såg att han tagit medicinen själv! Duktiga kille!! Och frukosten då - jo, den blev lugnare.

Nu har jag förhoppningar om att kvällen ska fortsätta lika lugnt som dagen avlöpt.

Inga kommentarer: