torsdag 16 september 2010

Glosor, glosor **** AS/ADHD

Det verkar som att grabben är inne i en lite lugnare period nu. Vilken skillnad det blir på honom när allt är tillrättalagt efter hans behov. Ett litet utbrott max en gång om dan har det varit de senaste dagarna - härligt att slippa de stora smällarna. Vi får väl se om det håller i sig.

Idag var jag på städhumör så när jag hämtat hem sonen från "fritids" så tänkte jag städa om han var på bra humör. Och det var han. (Det regnade ute så det blev ändå ingen cykeltur.) Jag slog på dammsugaren, men det tog bara ca 1 minut innan han ropade på mig och ville ha min hjälp.... Svårt att försöka städa samtidigt som man ska vara assistent till diagnoserna. Det tar lång tid innan man får nånting gjort. Men jag hade bestämt mig för att städa samtidigt som jag assisterade - det tar sin lilla tid, men jag kände att jag hade kraft att stå ut med detta idag.

Sonen loggade in på ett mycket bra glosprogram på nätet. Glosor.eu hette det. Superbra upplagt. Man kunde skriva in glosorna och ha ett vanligt förhör. Sen kunde man också leka med glosorna - spela memory, MahJong, hänga gubbe m m. Då blir det genast roligare att läsa på. Han satt en bra stund med det och kände sig motiverad. Bra att det finns hjälpmedel som underlättar när det annars kan vara svårt att få det gjort.

Inga kommentarer: