onsdag 10 december 2014

Internat för Turbo??

Nu bubblar det mycket i min skalle så det är bäst att jag börjar skriva! Jag måste ju bara förmedla lite av vad vi var med om igår. Jag, mannen och två lärare åkte en massa mil för att göra studiebesök på en internatskola. Denna skola är intressant eftersom de har ett program där som vi tror skulle passa Turbo.

Jag vet inte vad jag hade för förväntningar av dagen egentligen, men den blev väldigt positiv! En helt fantastisk skola, som vi upplevde det. Det var lugnt och harmoniskt! En liten skola med ca 100 elever. Bra personal och ett väldigt fint bemötande fick vi. Rektorn visade runt oss och vi fick se det vi önskade. Vi avslutade med att äta lunch i skolans matsal tillsammans med alla 100 elever.

Det programmet som vi speciellt tänker på när det gäller Turbo, hade en lärare som var störtskön! Vi blev alla lite "kära" i den personen ;) Så här såg det ut i klassrummet på det program som kan vara av intresse för Turbo så småningom - alla elever har någon form av NPF-diagnos:På dörren in till klassrummet fanns en skylt med öppettider:Det visade sig att eleverna inte ville lämna klassrummet när skoldagen var slut - de trivs för bra, helt enkelt!

Denna skola skulle jag kunna tänka mig att den passar Turbo, men inte nu på direkten. Efter gymnasiet är det nog lämpligare, beroende på hur han mognar och vad han kommer att klara. I dagens läge är han för ung. Både rektorn och läraren poängterade att det är bra om man iaf är 20 år innan man börjar på internatet. Är man yngre har man svårt att komma in i det sociala i gruppen. Och med tanke på att Turbo inte är så mogen socialt sett, så är det dumt att prova innan. Han behöver helt enkelt mogna. Men själva programidén är som klippt och skuren för honom!

Frågor på det? Jag svarar gärna isf! ☺

Jag vill rikta ett stort tack till den/de lärare som fixat denna dag så fantastiskt fint! Det blev ett studiebesök som vi uppskattar mer än vi trott att vi skulle göra!

Att både jag och mannen kunde åka iväg på utflykten kan vi tacka assistent Kent för. Han tog emot Turbo när han kom hem från skolan (vilket jag så gott som alltid gör). Sen stannade han till kvällen och Turbo var nöjd och glad!

Jodå, det blommade igår 9/12!! 

Idag på onsdagsmötet på skolan så ventilerade vi naturligtvis den upplevelse vi hade igår. Assistent Timmy fick höra lite av oss om hur vi tänkte och tyckte och vi diskuterade hit och dit om Turbos närmaste framtid. Återigen förundras jag över den enorma kunskapsbank som finns i de här personalkillarna! En kunskap som betyder så mycket i vår skolplanering för Turbo. Vad skulle vi göra utan den erfarenheten?? Antagligen en massa onödiga misstag, som vi nu slipper. Både vi föräldrar och lärarna drar nytta av dessa killars kunskap. Jag blir faktiskt lite rörd när jag tänker på hur lyckligt lottade vi är med detta.... Glada och tacksamma är vi!!

Tack och hej för idag! Kram, kram ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Sååå spännande ! Låter helt fantastiskt ! Frågor har jag men de sparar jag till ett senare tillfälle <3
Måste kännas bra att det finns vettiga lösningar för framtiden !
Kramar om <3