tisdag 16 december 2014

Bedömning - operation?

Gårdagen var en spännande dag och som jag skrev igår, så var Turbo otroligt duktig! Han var uppe tidigt på morgonen och duschade - bara det är en bedrift som heter duga (men det krävdes förstås förberedelse). Det vet de som är lite insatta i den här världen....
Glad i hågen åkte han som vanligt iväg med taxin till skolan.

Efter ett par timmar hämtade jag honom där och vi åkte fyra mil, enkel resa, till tandläkaren. Igår var det en specialist ditkallad som skulle bedöma vad som behövs göras med Turbo. Vi befarade ett par operationer, vilket den "vanliga" tandläkaren trodde. Men bedömningen blev att de ska försöka fixa till det på lite lindrigare sätt. Allt annat såg så otroligt fint ut så hon trodde det skulle gå. Turbo saknar nämligen anlag till två tänder och det ställer bl a till det så mjölktänderna sitter kvar.
Phu, då kunde vi pusta ut lite då! Även om det blir lite annat som ska göras så är det ändå bra mycket bättre än att behöva operera och greja.
Turbo fixade besöket galant och han blev belönad sen (positiv förstärkning)! Det är en fantastisk tandläkare som jobbar med honom. En tandläkare som vi fått rekommenderad eftersom han verkar kunna bemöta dessa patienter (man är patient hos tandläkaren va? eller är man kund?) med autism på ett bra sätt. Nu ser vi verkligen ett bra resultat av mödan som han har lagt ner på Turbo. Bara av att låta honom komma "i onödan" var tredje månad, bara för att få en tandläkarvana, så har Turbo inga större problem med att åka dit. Visst är han lite nervös inför varje besök - men vem är inte det - men det blir inga stora protester.  

Nu kör vi vidare mot en ny dag! I morgon blir det också en spännande dag runt Turbo. Jag är riktigt spänd på att se hur det som står på schemat ska avlöpa.
Men nu får det bli tack och hej för idag! Kram på er alla fina och goa därute! ♥

Inga kommentarer: