torsdag 25 december 2014

STOOOOORA framsteg!!

Oj, oj, oj!! Idag räcker inte superlativen till! Vad jag än använder för ord så känns det inte tillräckligt för att beskriva hur stor vår gårdag blev. Visst, jag hade gett Turbo extra medicin under dagen - en påfyllnadsdos som vi får ge om vi tycker det behövs. Men inte ens det hade hjälpt för ca ett år sen. Då hade situationen varit otänkbar och ogenomförbar. Men igår funkade det!

Vi låter alltid möjligheten till framsteg stå öppen för Turbo. Igår var det dags igen för ett STOOOOORT kliv framåt. Dagen innan hade jag berättat att simhallen var hyrd och det stod öppet för oss att komma om vi ville. Inga större förhoppningar hade vi väl att han skulle nappa och orka med det. Möjligtvis till nästa år, trodde jag..... Men det första han sa när han vaknade igår var: "Mamma, när ska vi åka till simhallen?" Han hade ett stort leende i ansiktet och menade verkligen det han sa.

Mannen och jag fick ändra våra planer och upplägget för dagen och vi gjorde det så gärna. Så på eftermiddagen hade vi packat med oss det vi behövde och åkte ett par mil. Ca 50 personer var vi som samlades och hade skoj. Det var

 ........vattengympa.........kluriga frågor............. roligt longboardrace.............
....... planktävling.....................


........ m m som stod på schemat för kvällen.

Turbo ville vara med på allt utom vattengympan. I de övriga tävlingarna delades man in i lag bestående av ca fem personer. Mannen fanns vid Turbos sida hela tiden så han kunde lotsa vid behov. Allt flöt på fantastiskt bra - helt ofattbart!!

Hur många av er fattar och förstår hur stort detta egentligen är?!? T o m jag har svårt för att ta in vad som hände under gårdagen! Men sååå glada vi är och vi kommer att minnas denna em och kvällen med ofattbar glädje! Vilka framsteg Turbo gör!! Vi kunde återigen lita på att han skulle säga ifrån om det blev för mycket.

Det var vid ett tillfälle då det var lite för mycket väntetid på nästa moment som jag kände mig lite orolig, men det var också enda gången under dessa timmar. Det fixade sig bra, för just då fann Turbo en assistents lillebror i en vrå. De har mycket gemensamt så med honom tillbringade Turbo en bra stund. Härligt!

Så här såg Turbo ut vid ett tillfälle under kvällen ☺ ☺ ☺Turbo var trött igår när vi kom hem sent och han behövde vara ensam och landa en stund. Trots tröttheten hade han svårt att komma till ro sen och somna, men humöret var ändå bra.
Idag kacklar han om gårdagen och det märks att han haft riktigt roligt.

Ja, tänk.... så här bra blir det när man skalar av när det behövs och låter kliven framåt komma när det är moget och dags! Turbo har ju som sagt en lugn och fin period nu eftersom allt är så väl anpassat runt honom och rätt personer jobbar med honom. Och det är då det kan komma så fina framsteg.

Vi fortsätter att njuta av stunden! Hoppas ni läsare därute har det lika fint som vi! Kram på er ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Men wow!!! :) Ååh, vad roligt för er alla!!!
Kramar om! <3

Anonym sa...

Åh vad härligt! Man blir alldeles varm när man läser detta!
Stor kram från Marielle!

Anonym sa...

Underbart! !

Kram Anna