söndag 15 december 2013

Vilar ikapp

Om man skulle ta och skriva ett inlägg kanske... Jag har vilat och vilat och vilat.... så mycket det bara går i en familj som vår.... I torsdags mådde jag S-K-I-T, lindrigt sagt! Trodde allvarligt att jag skulle kollapsa totalt, men jag hankar mig fram. Turbo var ju på korttids onsd - fred så jag fick ta det lugn och vila mig ordentligt. Vi har en lång skolkamp bakom oss och det tar ut sin rätt. Sen är det tufft att vara assistent i vardagen också, även om Turbo varit lugn en period nu. Men vi måste även i lugna perioder ligga steget före och planera och anpassa livet för Turbo. Detta i sig är tärande.

Jag kan berätta lite hur vi har det på ett av planen. Jag och mannen måste vakta vår tunga hela tiden. Vi har ytterst svårt att prata med varann när Turbo hör oss. Varenda mening han hör, får vi förklara för honom och det spelar ingen roll vad det handlar om. Helst är vi tysta! Men ibland behöver man säga till katten t ex, när den klättrar upp på bänken och vill norpa något att äta - då ska mitt yttrande förklaras.
Säger jag något till mannen om vad som helst, kanske bara en liten mening - ja, då ska den också förklaras.
Tappar jag något och yttrar ett litet "ojdå", ja då ska det också förklaras. Inget kommer man undan med.
Det var en liten, liten detalj om hur tröttande för hjärnan vår vardag kan vara....


Tina kom på besök i helgen :)

Dessutom får man inte missa något i vardagen, inte en minsta liten detalj. Jag hade gjort en miss i början på veckan. Jag hade glömt byta ut en bild på schemat - inget allvarligt - men vips, så kom det ett utbrott! Hjärnan går på högvarv hela tiden och det är väl det som känns i min hjärna och kropp just nu när vi dessutom har en jobbig period bakom oss.
Ja, ja, det var lite gnäll....

Som sagt, jag har vilat rätt bra några dagar nu och det behövs för nästa vecka behövs lite krafter igen. Ett stort nätverksmöte väntar igen och då gäller det att vi är laddade. Det mesta kommer förstås att handla om skolsituationen för Turbo och där finns det verkligen mycket att jobba på.


Felix tittar på fåglar på TV ;)

Turbo var som sagt på korttids onsd - fred och allt flöt på bra där. Duktiga killar jobbade på bra. Tom och Valle fick var sin utmaning där och de klarade det galant båda två. Valle hade fått jobba lite extra hårt med morgonen när Turbo skulle iväg till skolan på fredag morgon. Ja, det är lika överallt - Turbo är intensiv under morgonpasset!

Helgen hemma har varit lugn även om mannen fick visa prov på ett enormt tålamod under fredagskvällen. Jag gick och la mig... schysst va?! Jag var så enormt trött och det var mannens kväll så jag kunde lägga mig med gott samvete. Jag hörde mannen och Turbo i dvala och tyckte tålamodet var enormt. Tur det var mannens kväll. Själv fick jag en lättare "match" när lördagskvällen var min och det tackar jag för. :)
Jag avslutar detta inlägg med att be "Yvonne" som skrev en kommentar med en fråga till mig, att maila mig så ska jag svara via mail i stället för här på bloggen. Mailadressen hittar du vid min profil, längst upp till höger.

Nu blir det Poff och Godnatt och Kram ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Jamen precis. Inte konstigt att man blir så trött så man går in i väggarna tillslut. Ja, jag menar på riktigt, inte "gå in i väggen" som utmattad, utan vingla av trötthet och missa dörrhålet :P (Gjorde jag idag, nämligen)

Men bra att du vilar! Ännu bättre om du vilar innan du inte orkar annat än vila... ;)

Kramar om!
Nina <3

Tina sa...

Ja även om vi har svårt att prata med varandra när tösen är med så är det inte riktigt på den nivån ni har det. Svårt är det när allt ska väntas med att pratas om för de stunder det är lugnt går luften ur och jag minns inte vad som ska sägas ! Kramar om och roligt att jag var på besök hos dig ;) ja namnet i alla fall <3

Anonym sa...

tänker. kan ni inte förklara för turbo. att när mamma och pappa pratar så är det vi som pratar .och när jag pratar med katten så är det med katten jag pratar med-

helt enkelt inte svara .eller säga det behöver du inte bry dig om