tisdag 31 december 2013

Oroligheter både där och här!

Det är nog bara att inse att jag inte hinner skriva det jag vill idag här på bloggen. Hade velat göra en resumé över vår resa som gick till Istanbul, men tiden kommer inte att räcka märker jag. Men det kommer om ett par dagar för jag vill ha det för min egen skull också - bloggen är för mig även en slags dagbok som stöd för mitt dåliga minne. Men jag vet att en del blev lite oroliga här hemma när de såg på nyheterna om hur det såg ut där i fredags kväll och natt. Och visst blev vi berörda på en del sätt! När vi landat skulle vi bli fraktade med en i förväg bokad transfer till vårt hotell. Killen med vår namnskylt fanns på plats men inte minibussen. Den fick vi vänta lääääänge på och alla verkade stressade och skärrade. Det gick knappt att ta sig fram på vägarna pga det politiska läget. Myyyyycket folk i rörelse. (Staden har ca 13 milj inv.)

Utsikt från vårt hotellfönster :P

När bilen väl kom och vi åkte iväg så fick vi uppleva en stressad resa med bilar som körde i ganska snabb fart och låg tätt, tätt. Man använde signalhornet ofta, ofta! Till slut var vi äntligen framme vid hotellet, kastade in väskorna på rummet och sen gick vi ner i hotellets restaurang och åt en bit mat. Efter det kände vi att vi ville röra på benen lite så vi tog en promenad på stan. Vi gick neråt ett visst håll, men vände om och gick åt annat håll. Det var nämligen en massa turkisk polis i var och varannat gathörn. Och det var inte en och en utan 10-25 stycken i en klunga. Med full mundering - hjälm, k-pistar och kravallsköldar. Man märkte att de väntade på upplopp eller Iiknande. Men som sagt, vi gick åt annat håll. Där såg vi lite annorlunda inslag bl a den här mannen med sitt lite speciella djur som sin trogne följeslagare!! :)


Men, men, vi ville inte vara ute för länge på kvällen utan vi tog beslutet att gå tillbaka till hotellet och koppla av med en drink. Kändes säkrast så! Nästan framme vid hotellet så känner vi av tårgas. En ny erfarenhet! Har aldrig upplevt något liknande. Det stack och sved i ögon, näsa och på tungan. När vi väl kom till hotellet så var det förstås detta som var den stora snackisen. Vissa vände i dörren och gick tillbaka in på hotellet igen när de kände hur det var att andas därute. På nyheterna ser vi hur det kablas ut om oroligheterna som är under kvällen och natten på Taksimtorget som ligger ca 800 meter från det hotell som vi bodde på. Man hade använt både tårgas och vattenkanoner får vi reda på. Men nej, jag kände mig inte rädd konstigt nog. Fast jag kände mig inte så bekväm i situationen så jag ville ställa mig och plåta kravallpoliserna som var utplacerade i gathörnen.... Sömnen den natten blev inget vidare pga allt stök, men det fick gå ändå!


Dagen efter var det iaf lite lugnare så vi kunde gå lite friare. Det var lite om det. Mer kommer som sagt senare och då ska jag bjuda på lite vackrare vyer på bilderna än i dagens inlägg. Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Vi hämtade Turbo i morse på korttids. Ett utbrott hade det varit där en av dagarna, men det var inte konstigt. Mycket ändringar i schemat med både tidpunkter och personal så han fick nog en reaktion där. Men jag måste ge en eloge till de som jobbat, Tom, Otto och Valle! De har verkligen gjort ett bra jobb på både det ena och det andra sättet! Här hemma går vi på tå lite och jag skulle bli väldigt förvånad om vi klarar oss utan utbrott idag. Vi landar lite med varann på ett mycket lugnt sätt och försöker vara så försiktiga det bara går. Nu önskar jag er alla en fin dag! Kram, kram <3

2 kommentarer:

Nina sa...

Men det var ju typiskt att ni hamnade i nya oroligheter när ni åkte iväg! Skönt att det gick bra iaf, och att ni är hemma igen!!

Kram Nina!

Tina sa...

Jag säger som Nina, men ni är väl rätt människor att tåla lite oroligheter ;) skämt åsido ! Kramar från ett oroligt hem till ett annat <3