måndag 2 december 2013

En mycket intressant miss!!

Som jag skrev igår så blev det lite mycket i helgen. Vi hade flera saker inplanerade under en och samma helg så det blev fullt race. Tyvärr blir det lätt så nu när vi har var tredje helg på korttids i stället för varannan som det var tidigare. Dessutom har det inte blivit något dygn mitt i nån vecka heller då det varit så mycket akut med skolan som måste lösas. Men nu ska det väl komma igång och rulla på lite bättre framöver när korttidspersonalen inte behöver rycka in i skolan. Hela hösten har det varit korttids bara var tredje helg och det har tyvärr sammanfallit med en oerhört tuff period för oss. Därför känner vi oss extra slitna, samtidigt som det klumpar ihop sig mycket som behöver genomföras när det väl är korttidshelg. Men som sagt, det blir bättre.
Vi hade iaf en mycket trevlig helg som vi kan blicka tillbaka på med ett leende på läpparna. Det var härligt att vi genomförde den även om kroppen stundtals skrek efter vila.
En ensam och lugn morgon fick jag här hemma också i morse, eftersom Turbo åker till skolan direkt från korttids på morgonen. Jag åkte till jobbet som vanligt och när jag tagit första tuggan vid frukosten där, så får jag ett telefonsamtal från vår assistent Nisse som jobbar på skolan med Turbo idag. Turbo säger att han inte mår riktigt bra och vill åka hem.... Hmm.... han sa inget om på vilket sätt han inte mådde bra....

Jag åker till skolan för att hämta hem Turbo och ut kommer en kille som...... har ett leende på läpparna?!? Han ser inte det minsta dålig ut!!! Hmm..... Vad är detta?? Han sätter sig i bilen och jag får en förklaring av honom omedelbart, jag behöver inte ens fråga. Jo, det var så att man glömt att ge morgonmedicinen på korttids i morse! Han kände det när han kom till skolan och tänkte tanken att han skulle "skärpa sig" och försöka ändå. Men efter en timme kände han att han inte fixade det längre och sen blev han konstig i kroppen - det var hans beskrivning av det hela.
Sååå intressant - han satte ord på känslan! Och han tänkte tanken att anstränga sig för att få det att fungera utan medicin! Wow - jag tyckte det var riktigt häftigt och berömvärt! Han har fått mycket positiv förstärkning för detta idag för det är värt så mycket både för honom själv och för omgivningen när han klär känslorna i ord. Vi har även ritpratat om det efteråt för att försöka dra ut lärdomar av händelsen. Det hade ju lika gärna kunnat bli så att han gick vidare och inte sagt något och till slut rinner det över i utbrott. Nu blev det helt annorlunda på ett positivt sätt! Vad glad man blir av sånt! Heja Turbo ♥

Såna här missar med att glömma ge medicin, det händer emellanåt. På hemmaplan har det också hänt, men det var längesen nu. Ibland frågar t ex skolpersonal hur Turbo fungerar utan medicin en dag... Då har vi sagt att vi kan låta bli att ge en morgon så får de se (med glimten i ögat förstås), men de avstår gärna det testet. ;) Nej, allvarligt, man står inte ut och dagen blir knappt genomförbar. Vi har verkligen stort bevis på att han behöver sin medicin. Och nu framkom det även från Turbo själv att han tycker att han behöver den. Han märker tydligen en stor skillnad, det är som natt och dag utan tvekan. Tur att den finns, annars hade mycket i Turbos liv sett annorlunda ut - det är jag övertygad om.
För övrigt har personalen på korttids och Turbo haft en mycket bra helg. Relativt nye Valle jobbade två dygn och Tom ett dygn. Jag och Valle hade sms-kontakt ena dygnet då jag lotsade honom lite. Jag tror mycket på denna nya kille, har känslan att han kan bli riktigt duktig. Härligt när man ser viljan och en fin framåtanda och förståelse!
De hade båda iaf märkt att Turbo är lugnare i kroppen nu när skolan dragit igång igen och hemmasittningen upphört. Skönt för alla parter!

Assistent Nisse har varit här hemma idag efter att skolan blev avbruten lite abrupt. Men Turbo var ju inte "dålig på riktigt" så han ville ha Nisse här eftersom det var Nisses dag. Och det funkade bra och jag kunde jobba vidare efter avbrottet på morgonen.
Nu tar vi nya tag inför morgondagen och hoppas den ska flyta på!
Kram på er alla ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Oj! Wow, alltså!! :) Vad duktig han är, Turbo!! Riktigt rolig läsning! <3
Kram Nina!

ida sa...

Härlig blogg!

Tina sa...

Bra där Turbo ! Och ni med ! Ibland leder misstag till bra saker :) Kramar i massor