tisdag 19 april 2011

Halva segern vunnen!

Idag har det hunnits med rätt mycket här.
Sonen upp i morse och duschade innan frukost och sen körde jag honom till "fritids". Direkt efter lämningen så ringde jag upp skolchefen. Stod på skolans parkering och pratade med honom en lång stund. Han var på väg till sammanträde men tog sig tid att lyssna på mig. Jag framförde våra två krav som vi har i det här läget. Jag framförde också kritiken som vi har mot rektorn och hur ärendet skötts. En bortförklaring som man kommer med är att rektorn var sjuk fem veckor i feb-mars. Men det anser jag är en droppe i havet med tanke på den långa tid vi drivit det här med henne.

Hennes lögn som jag också berättade om ville han inte kommentera, och det kan han förstås inte innan han pratat med henne.  Men jag vill iaf att han ska veta hur hon har betett sig mot oss.


MEN, det händer grejer här.... Ett av de två kraven vi har lovade han att infria! Bra så långt.....  Det är nämligen så att politikerna har beslutat att det ska starta en grupp för dessa elever med liknande behov som sonen. En grupp på 4-6 elever och inte på det stora högstadiet utan lite på sidan om. Två lärare och två behandlingsassistenter ska finnas i gruppen. Men det var bara det att de hade INTE räknat in sonen i den här gruppen, trots att detta konceptet var det första jag efterlyste när vi träffade skolchefen första gången! Åh, att skolchefen kunde glömma detta! När jag förde en sån här grupp på tal för ett halvår sen, så var han helt emot det. Man kan inte peka ut elever på det sättet, var hans argument emot det. Nu får han bygga upp nånting han sagt nej till tidigare. Kommunfullmäktige klubbade beslutet så sent som igår! Och nu fick jag löfte på telefonen i dag att sonen ska få gå där fr o m augusti! Härligt så långt iaf!


Sen är det då den där oerhört viktiga tryggheten jag vill att sonen ska ha med sig också. Och det måste vara i form av kända ansikten som vi vet kan hantera problematiken. Jag la återigen en del varma ord för killarna T och E. Dessutom är det iaf ett par till av de tilltänkta eleverna som T och E redan jobbar med på korttids och som också får utbrott som ska bemästras, så erfarenhet har de. Jag tycker skolledningen skulle ta vara på deras erfarenhet och lämplighet till jobbet som resurs.

I morgon har vi möte igen med högstadierektorn. Den vändning ärendet tog nu, gör att jag undrar vad vi öht ska dit och göra. Högstadierektorn har inget med den nya gruppen att göra. Det är skolchefen och socialtjänstchefen som kommer att leda arbetet med det som det ser ut nu. Vi kan ju träffa rektorn och få en förklaring till hennes lögn om inte annat....


På fm hade jag och mannen möte med våra nya arbetsgivare - assistansbolaget! Vi satt ett par timmar på vårat andra jobb och pratade igenom vissa saker och rätade ut lite frågor om hur saker och ting fungerar. Mycket trevliga personer, än så länge har vi bara gott att säga om dem! Detta med assistanstimmar underlättar livet oerhört mycket för oss föräldrar, även om det varit väldigt turbulent och mycket att stå i pga skolfrågan så man inte har hunnit känna av det fullt ut än. Men det kommer. Under tiden som vi satt där så fick jag t ex fönstren putsade hemma - underbart! Det hade man inte haft råd att leja bort om man inte hade lite ass.ersättning att ta av.

3 kommentarer:

Anonym sa...

STORT GRATTIS & STORA KRAMEN!!! Åh så himmelens skönt Bellan, då är ju halva "slaget" vunnet. Så skönt för er, det måste ju kännas toppen =)
Så härligt att de är bra, ert assistansbolag med trevliga människor.
Glädjs verkligen med er vännen, så härligt att det börjar komma till en bättre lösning än ni kunnat hoppas på tidigare.
Då får ni snart fira igen ;)
Kram igen vännen//Lena

Unknown sa...

Tjoho! Så glad man blir.
Håller hårt om tumarna att det blir en bra lösning och att skolchefen lyssnar ang killarna med erfarenhet!!

Kramar om!

Mamma Zoffe sa...

Fy bubblan så BRA tänkt av politikerna!! Det är ju precis som vi pratar om jämt och ständigt eller hur?? Att detta verkligen behövs!! Hoppas hoppas det funkar nu att han får gå där!!

Låter bra om assistansbolaget..bådar gott tycker jag för egen del ;-) Kanske vi hamnar på samma personalfester då..skratt..

Ska bli spännande att höra vad rektorn har att säga..

Stora kramen