måndag 19 juli 2010

Jaha, då är det vardag igen... **** AS/ADHD

Igår eftermiddag (sönd) hämtade vi hem sonen igen, efter att han varit på korttids i sex dygn. Em och kvällen gick faktiskt förvånansvärt bra. Men vi fick hela tiden gå på tå och även vakta vår tunga så vi inte sa nåt som inte passade grabben. Utbrottet låg nära och lurpassade, men det blev inget igår.

För nåt år sen införde sonen en regel. När han är borta längre period än den vanliga helgen (2 dygn) så SKA han ha en present/extra dygn. Betyder att han nu skulle ha fyra presenter. Alltid lika svårt att hitta på rätt sak att köpa till honom. Nu visste vi ungefär vad han önskade sig, men det är inte lätt att komma med fel sak som inte stämmer med hans tankebana. Då blir det utbrott, gråt och skrik.... Jag och mannen kan väl ta det, men om nån utanför familjen råkar ut för det så är det svårare.

En av presenterna var en typ av boll med kula i som går på en svår bana. Lite klurigt och sonen gillar sånt.

Den satt han med en bra stund igår och kände sig nöjd.          

Idag (månd) har väl inte dagen varit lika bra. Nån gång ska nog utbrotten komma ut efter att han varit borta så länge. Han har nog skärpt sig för länge och då måste det ut. Så nu är vi kastade in i vår vanliga vardag igen - det går snabbt att hamna där igen.

Jag ställde ett litet krav på sonen efter frukost. Han ville ha glass och jag tyckte att han kunde hämta det själv i frysen. Han kör nämligen väldigt mycket med oss vuxna och vill sällan hämta nåt själv. Tänkte vi skulle bryta den trenden nu genom att ta en sak i taget som är lämpligt för honom att hämta. Men det blev explosion direkt. Bara att bita ihop och inte ge sig. Hade en liten plan att nu när det är semester så kan vi kanske jobba på lite sånt här. Men man får naturligtvis ta det varligt och bara en sak i taget tills det sitter hos honom, då kan man ta en ny grej att jobba på.

Igår började mannen att riva bort taket på verandan. Det hade blivit en massa hål här och var. Orsakerna är flera: sonen som kastat grejer på taket, snö och is som ramlat ner och även takläggarna orsakade en del. Så nu är det dax med ett nytt och helt tak. Men vips så var katten uppe och inspekterade.

Han är en baddare på att klättra och verkar inte så rädd av sig. Men vi hade koll på honom så inget farligt kunde hända. Han var kopplad så han kunde inte ta sig upp på hustaket, så långt räckte inte linan.

Inga kommentarer: