måndag 19 juli 2010

Veckan på korttids **** AS/ADHD

Veckan på korttids har nog varit bra, tror jag. Personalen har varit så duktig och skrivit dagbok. Det är så kul att kunna läsa och se vad de gjort och hur det har gått.

De har gjort lite allt möjligt. Första dagen var de på Liseberg och hade säkert väldigt roligt. Sent blev det iaf innan de kom hem...

En av dagarna var de hemma hos oss en stund som sällskap till katten. De passade också på att bada i våran pool. Sen hade de hämtat E:s hundar och gått en skogspromenad med dem.

De har varit och spelat pingis och airhockey. De har nog också badat i sjön så gott som varje dag, det har ju varit så varmt.

En dag var de in till stan för att handla lite grejer till korttids som sonen kan hålla på med. Det blev bl a GeoMag.

Sena kvällar har det blivit hela tiden. Hur länge han sovit sen på morgonen vet jag inte, men det märks att han är trött nu.

Vid ett tillfälle så hade det varit två personal tillsammans med sonen. Det var nog vid nåt personalbyte som det blev en stunds överlappning. Då märkte de att han blivit orolig. Intressant: det är likadant hemma att det flyter på bäst när en av oss är hemma med honom. När vi är hemma både mannen och jag med sonen så blir det oftast rörigare för honom.

Efter det så hade sonen också fått ett utbrott på korttids så det speglar sig snabbt i hans humör när det blivit för mycket för honom.

De båda killarna som jobbat på korttids under veckan har gjort ett mycket bra jobb och verkligen fått sonen att trivas. Problemet framöver är att det borde finnas en till som kan jobba med honom. I dagsläget är det ju bara E och den nya O som gör det. Behövs en till med tanke på att någon kan bli sjuk. Men jag tror jag har ett förslag på en kille.... ska nog överväga att tipsa korttidschefen om det tror jag...

Förmiddagen här hemma var ju lite turbulent, resulterade bl a i att sonen gjorde kaffeved av sitt nattduksbord. Men nu har han lugnat sig och känns stabilare. Det är precis som att det behöver ut en massa aggressioner innan han kan landa. Så nu hoppas jag att morgondagen kan bli lugnare från start.

Inga kommentarer: