onsdag 7 juli 2010

Träffat socialsekreterare idag **** AS/ADHD

De här tre dagarna som gått av denna veckan har vikarie 1 haft hand om sonen på "fritids". Tror att det har gått väldigt bra. Han har varit på gott humör på eftermiddagarna när han kommit hem. Det brukar märkas tydligt när det är något som inte stämmer. I morgon och på fredag är det vikarie 2 som jobbar, sen är det ledigt i fyra veckor.

Igår morse (tisd) hade vi tandläkarbesök på morgonen. Det skulle putsas och lackas. Det märktes på sonen när vi åkte dit att han inte var lika spänd och nervös denna gången. Nu hade han ju varit med om det en gång innan. Men lite skojig i överkant blev han i stället. Sen kom han på att trycka på alla knappar och manicker som finns på och runt  tandläkarstolen och det är svårt att få honom att sluta. "Den där knappen får du absolut inte trycka på...", säger tandsköterskan. Vad tror ni grabben gör?! Det är ju som att be honom att trycka! Bara att försöka avleda så gott det går och hitta på något annat.

Idag har jag varit på möte med socialsekreteraren i kommunen. Socialen måste kopplas in angående sonens skolgång om ett år då han börjar högstadiet. Rektorn på högstadieskolan har bedömt att hon inte kan fixa miljön runt sonen så han kommer att kunna gå där. Då måste hon köpa en plats på en annan skola. Den skolan vi tänker på i första hand är ett s k HVB-hem och då måste socialtjänsten köpa en viss del av platsen. Men socialsekreteraren var tveksam till om det är de som ska betala, hon menade att det i första hand är ordinarie skolan som måste ordna en plats...., eller om det är vård- och omsorg som ska ta socialens tänkta del....

Trots det hon sa, är jag inte orolig i detta läget. Hon skulle sammankalla rektorn, chefen för korttids, LSS-handläggaren och någon från vård- och omsorg. Detta för att vi föräldrar inte skulle behöva ringa runt och bli bollade fram och tillbaka utan att någon vill ta på sig ärendet. Tillsammans hoppas jag att de kommer fram till en lösning. Att det skulle bli avslag helt och hållet finns inte på min karta.

Inga kommentarer: