torsdag 8 juli 2010

"Idiot"-dag **** AS/ADHD

Japp, så var det en idiot- och hatadag igen då. Hämtade sonen från "fritids" på eftermiddagen och det surmulna ansiktet var på från start. Då går han runt och säger "idiot" och "Jag hatar dig" till allt han ser. Han höll på så i ett par timmar, men har nu lugnat sig - just nu iaf. Nu sitter han med storebror som försöker förklara vad han håller på med, en högskolekurs över sommaren = djupa diskussioner.

Sonen kom i säng en timme för sent i går kväll och ändå var han uppe tidigt i morse, så det sura kan ju bero på för lite sömn.

Nästa vecka när vi har semester ska sonen vara en lite längre period än vanligt på korttids. Fick schemat idag för vilka som jobbar och hur de ska jobba. Tre olika killar skulle jobba varav den ena aldrig har träffat min son. Jag kände att jag måste protestera. Man har ju i minnet hur det gick förra gången, när det var nytt ställe och även en ny personal... ingen hit precis. Att nu sätta in en ny personal igen på en period då han ska vara där längre - vilket är jobbigt nog ändå för sonen - känns inte alls rätt. Min magkänsla säger att det blir inte bra. Chefen för korttids och jag har haft mailkontakt idag, stackarn får jobba trots att hon egentligen har semester. Nu får hon pussla ihop nåt som passar min son bättre (guldstjärna till henne).

I grund och botten är det facket som sätter sig emot. Min son skulle må bäst av så få personalbyten som möjligt, men facket har sina regler om hur mycket och hur länge man får jobba i stöten och på en vecka. Men i morgon hoppas jag att allt har löst sig så sonen kan må riktigt bra när vi har en stunds semester.

Inga kommentarer: