lördag 22 juni 2013

Turbo beter sig konstigt

Under veckan så längtade jag till denna helgen. Att få vara ledig och vara hemma med en Turbo som verkar harmonisk för tillfället, tyckte jag skulle bli så skönt. Då kan man ju undra hur det har gått så här långt!

Torsdagen var lugn. Jag hämtade Turbo på fritids/korttids lite efter lunchtid och möttes av en Turbo i harmoni. Vikarien Axel som jobbat med honom tre dagar på raken, går tydligen hem hos Turbo och bemöter honom på ett bra sätt. Det hade märkts tydligt om det varit på annat sätt.
Sen var assistent Nisse här på eftermiddagen och tidiga kvällen. Jag och mannen kunde uträtta lite ärenden och sen åkte vi till en herrgård vid en sjö och fikade lite mysigt. Där träffar vi även några vänner som också kommit på tanken att åka dit en stund. Härligt att kunna prata lite ostört med dem innan de gick ner till plurret. Jag och mannen fortsätter och stannar till på ett gammalt ställe och fotar lite i naturen innan det är dags att åka hem och avlösa Nisse.

När det börjar bli dags för att varva ner och ta tag i kvällsprocedurerna så kommer Turbo på att han vill cykla!! Jahapp! Det var ju bara att plocka fram cyklarna och åka på en tur då - hela familjen! Och det var ju mysigt det med, det var ju ändå sovmorgon dagen efter! Vi cyklade till centralorten och köpte fika på Willy´s och satte oss vid sjön och intog den. Vackert och lugnt och ljuvligt var det!
När vi sitter där och ser den spegelblanka sjön, så uttrycker Turbo: "Om man skulle ta och göra en Kent!" För er som missade det så skrev jag här om hur assistent Kent hoppade i vår pool med kläderna på för ett par veckor sen. Kan väl säga att det där satte sina spår i Turbo och han pratar ofta om det..... ;) Så här såg det iaf ut:Torsdagen flöt som sagt på väldigt bra och Turbo kom i säng utan en enda incident efter cykelturen och de något försenade kvällsbestyren.

Sen kom fredagen...... Den dagen blev oförklarligt stökig! Turbo fick en rejäl dipp och utbrott kom titt som tätt och han var allmänt sur. Han brukar inte bli sån, utan utbrotten brukar komma när det rinner över av nån viss orsak. Nu var det inget speciellt, men ändå var han sån.... om ni förstår :P
Allt blev fel och dumt! Mannen fick laga sig ny frukost efter att han precis satt sig för att äta. Den var nämligen oätlig efter Turbos framfart. Vatten blev också hälld över oss här m m, m m som hände. Jag och mannen fattade ingenting, detta var inte likt Turbo!

Dagen gick iaf, och vi kom ut på en cykeltur igår igen med tillhörande fika. Eftermiddagen blev lite bättre men det var fortfarande stökigt. Min teori var att långhelgen störde honom så illa, men det brukar inte bli så här när han ändå varit harmonisk tidigare i veckan.... Skumt värre var det!!
Förklaringen kom på kvällen! När mannen skulle ge kvällsmedicinen upptäckte han att det blev lite fel med morgonmedicinen! Nu hade vi ju överlevt dagen, men man ser verkligen hur väl Turbo behöver sin rätta medicin! Ja, gårdagen var allt en konstig dag.

Idag har vi gett medicin helt rätt som vi ska :) Dagen har fungerat betydligt bättre förutom att vi hade ett utbrott här på förmiddagen. Det får väl jag ta på mig skulden för.... Våra två katter var ute på den innätade altanen då det kom en främmande katt förbi. Den katten beklagade sig en hel del så jag gick ut och filmade dem. Tyvärr blev det lite "slagsmål" eller iaf försök till det. Eftersom vi har en glasdörr emellan så kommer de inte åt varann. Men det blev ett riktigt rabalder och höga skrik från katterna ett par gånger då främlingen gick till attack och det hörde förstås Turbo. Utbrottet var ett faktum eftersom han inte klarar plötsliga och höga ljud. Det lugnade sig väl så småningom och sen har det varit bättre. Men inte är det bra när man tappar fokus  på assisterandet för några sekunder....
Ingen cykeltur har vi varit ute på idag, mycket pga vädret men det verkar som Turbo är trött efter gårdagens missflyt. Vi får väl se hur morgondagen artar sig.....

Hoppas ni alla läsare har en fin långhelg, med mycket ledighet och mycket mys ♥ Kram, kram ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Det var ju skönt att det var medicinen som spökade och inget annat iallafall! Kul att han kallade det för att göra en Kent ;) Jag förstår att det satte sina spår hos Turbo, det där klädbadet =)
Hoppade han i också?
Önskar en en fin fortsättning på ledihetsdagarna och glöm nu inte medicinerna imorgon bitti ;)
Kram kram <3

Nina sa...

Hahaha! "Om man skulle göra en Kent" :) <3

Så bra att det ändå var ganska lätt åtgärdat och "bara" berodde på felmedicineringen. Skönt att Turbo är harmonisk nu.

Fint har ni ju haft också, förutom den där dagen då.. Men cykelutflykten lätt väldigt mysig tycker jag.

Kramar om!
Nina

Jeanette sa...

Svar: åh vad kul att höra ! Värmer i hjärtat! Kul att du vill följa min blogg, ska bli bättre på att uppdatera, ska till USA nu snart så då lär det explodera med en massa bilder :)