måndag 17 juni 2013

Stockholm i bilder

Usch, vad sent det blev här i säng för Turbo ikväll! Undrar hur jag ska få upp honom i morgon bitti?? Hmm....
Han har ju kommit hem från korttids idag, där han varit i fyra dygn men hur det har varit ska jag berätta i nästa inlägg. Idag får det bli en bildbomb från vår Stockholmsresa i stället.

Jag och mannen åkte som sagt till Stockholm i torsdags eftersom vi lämnade Turbo på korttids då. Vi har strosat runt och sett en del och även umgåtts med äldste sonen Charlie och hans flickvän som bor där.




Jag hade spanat in en adress till en klädbutik som jag gärna ville komma förbi och titta in i. Jag har gillat deras sida på fb och tänkte ta tillfället i akt att se kläderna i verkligheten. Lite annorlunda kläder men jag gillar stilen helskarpt. Butiker finns enbart i Stockholm och Göteborg om jag fattat det rätt.




Kanontrevlig expedit/ägare och inte blev det sämre av att vi upptäckte att vi vuxit upp i samma stad! Det blev en affär där och som tur var så hittade jag något för halva priset för det var inte så speciellt billigt därinne - men snyggt!

Vi gick vidare och såg oss om i stan utefter en inplanerad rutt som mannen snitslat för oss :)



Stockholm är en vacker stad med mycket grönt och många fina områden.
Mannen hade också hittat något på nätet och spanat in adressen. Det hade ganska nyligen öppnat en hamburgerbar med 50-talsstuk så där hade vi planerat att äta lunch en dag, vilket vi gjorde.








Lite mysiga koloniträdgårdar spatserade vi också förbi. Trevligt att det finns områden att odla på i huvudstaden för den som är intresserad av det.





Nån andningspaus mitt i gåendet tog vi oss emellanåt och njöt av nåt gott att dricka t ex.




På kvällen den dagen vi promenerade långt, hade vi bokat in en träff med min gamla klasskamrat som jag hittat igen efter 40 år. Trevligt att träffas igen och se hur livet har artat sig..... Vi åt på ett av mina favoritställen: Friday´s!




En annan dag hann vi bl a spela minigolf med Charlie och hans flickvän.




..... och på kvällen blev det restaurangbesök med dem på ett ställe som de valt. Mycket gott och trevligt ställe!





Ja.... jag är chokladoman!


Det var det det! I morgon kommer det mera rapporter om hur vi har det på hemmaplan....

Godnattkramen till er alla som kikar in här ♥

3 kommentarer:

Mamma Z sa...

Åh vad härligt ni verkar att ha haft det! Gläds med er!
Junior och jag skall åka nästa vecka och bli kvar över helgen, men lika många fina kort som du fångat lär jag inte få med mig hem.

KRAMEN

Nina sa...

Men ååååååhh, vad jag längtar till Sthlm när jag ser och läser.... Var det i Tanto ni tittade på kolonier? Isf... där i närheten är jag uppvuxen. *saknar* (Ja, kanske inte uppväxten, men Sthlm)

Ha det fint! *lite bråttom här*
Kramar om!
Nina

mariellejohnsson sa...

Vad härligt ni har haft det. Nu längtar jag till Stockholm!
Kram!