tisdag 18 juni 2013

Här är det lugnt!

Efter Stockholmsresan har vi nu landat i vardagen igen och kommit igång med att jobba som vanligt igen. Turbo kom som sagt hem från korttids igår efter fyra dygn där. Lite strul blev det med personal där under de här dygnen, men det löste sig bra ändå.

Vikarien Gösta var insatt på två av dygnen, men mitt i alltihopa så fick han tydligen ett annat jobb och kunde bara jobba ett av dygnen. Ordinarie Otto gick in och tog det dygnet i stället och det är ju inga problem för Turbo när det är ett vant ansikte som han trivs med.
Vår egen assistent på hemmaplan, Nisse, var insatt på ett dygn mitt i där också. Det var Turbo införstådd med och det var heller inga problem. Värre var det för Nisse som inte var riktigt informerad om saker och ting, men det löste chefen för korttids snabbt när hon fick reda på det av mig. Tack vare att Turbo var lite orolig när jag lämnade honom i torsdags så lovade jag honom att jag skulle dubbelkolla med Nisse - och det var ju tur det så alla bitar kunde falla på plats. Så det blev lite svettigt där ett tag när jag satt i Stockholm och försökte medla mellan olika parter.... Men tur att det löser sig bra utan att Turbo behöver bli inblandad.

När jag hämtade Turbo igår så möttes jag av en cool kille - lugn som en filbunke! Härligt! Vi hade inte ens tillstymmelse till surhet eller utbrott igår. Skönt när det ändå funkar så bra trots att det är semestertider för personalen på korttids.
Idag har han varit på fritids/korttids på förmiddagen under min arbetstid. Nu var det dags för nästa vikarie att ta en dag. Axel jobbade med Turbo och de har träffats ett par, tre gånger under invänjning tidigare. Och Axel har nog fastnat lite hos Turbo, för han har frågat efter honom. Tror det kan bli bra detta. Det lär visa sig när veckan är slut för det är Axel som jobbar med Turbo tisd, onsd och torsdag. De kan ju hinna tröttna på varann.... ;)
Turbo är lika lugn idag som han var igår, men det kom ändå ett litet utbrott från hans sida i eftermiddag. Han har ramlat in i ett begär efter coca-cola igen och när han inte fick som han ville där, så kom det ett utbrott. Men jag hade bestämt mig för att inte ge mig så jag fick vara bestämd, rak, tydlig och lugn. Sen blev det en cykeltur för mig och Turbo och det är ju inte helt fel :)

Däremot gick duschningen galant ikväll, vilket den inte gjorde igår, men nu är det gjort iaf. Bara nattningen kvar och vi får väl se hur det går.

Nina undrade på gårdagens inlägg var koloniträdgårdarna låg som vi gått förbi. Det var vid Hornbergs strand, rätt över vid Karlbergs slott vid kanalen.

Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Skönt att Turbo är harmonisk, trots lov, och att det funkar med assistenter, trots semestertider och vikarier. Hoppas det går fortsatt bra i veckan för den nya killen :)

Tack för svaret oxå. Det finns många fina smultronställen i vår vackra huvudstad.

Kramen hela dagen!
Nina

Anonym sa...

Hm... här springer jag omkring och letar mig halvt fördärvad eftersom lås och nyckel som jag brukar ha till skåpet i träningslokalen, är totalt borta. Kanske det har flugit iväg ändå hem till dig? ;-)
Kram!