onsdag 19 juni 2013

Resursskola läggs ner!!!

Ja, den rubriken hade en artikel i den stora tidningen här på orten i helgen! Man syftar på den resursskola som Turbo går i. Panik?!?! Nejdå, det är lugnt, för det kommer inte att innebära någonting för Turbo. Det är planerat att fortsätta som tänkt fast i de nya lokalerna som jag skrivit om tidigare. Bytet av lokaler har inget att göra med att man avvecklar resursskolan som sådan, flytten hade varit nödvändig ändå.

 

Turbo kommer fortfarande att få den enskilda undervisning som han behöver för att kunna gå i skolan och de tre elever som fanns på resursskolan den senaste terminen ska fortsätta med Turbo i de nya lokalerna. Så så länge Turbos behov tillmötesgås så spelar det ingen roll om man kallar det resursskola eller en liten grupp på sidan om de andra. Den här lilla gruppen på fyra elever kommer heller inte att bli större även om det finns fler elever med behov. Rektorn kommer att ordna det bra för dessa på annat sätt. Konceptet för Turbo fungerar bra som det är nu och man vill inte ändra för mycket på det. Bra tänkt där av rektorn!

 

Resursskolan startade lagom till att Turbo skulle börja sjuan (har nu gått ut åttan). Vi hade höga förväntningar på skolan och man hade satt upp höga mål själva också. Nu blev inte mycket som varken vi eller någon annan tänkt sig, tyvärr. Mycket, för att inte säga det mesta, spilldes bort pga dålig ledning. Man hade bl a anställt fyra fina personer - idag är ingen kvar av dem!

Nu är det en ny rektor som också är rektor för hela högstadiet. Vi hoppas väldig mycket på honom och han har redan visat att han kan agera snabbt för Turbos bästa. Vi hoppas också mycket på den nya läraren, Joakim, som är anställd fr o m nästa termin i stället för Palle som gått i pension. Där hoppas jag på en lärare med utomordentlig fingertoppskänsla.... Vi får se om det blir så.

 

 

Under två års tid har det gått fram och tillbaka när det gäller personal på skolan och det blev eg inte stabilare förrän den senaste terminen. Mycket personalbyten pga olika olyckliga omständigheter och dålig ledning som jag faktiskt fortfarande känner besvikelse över. Mycket hade kunnat vara helt annorlunda och viss personal saknar vi fortfarande.... Men nu blickar vi framåt och tror på att det sista året i grundskolan kommer att bli toppen!

 

Jag har en känsla av att gymnasierektorerna kommer att skärskåda hur det går under nästa läsår. Går det bra så har de ett koncept som de kan fortsätta med. Blir det ett katastrofår så tror jag de kan dra öronen åt sig och har svårt för att våga satsa på Turbo.... Men jag tror på det bästa!

 

Kramar till er alla som kikar in här <3

1 kommentar:

Med Lenas egna ord sa...

Jag har kollat lite hos dig och ser att det är lika med skolor där som här i Söderhamn.
En av mina assistenter har en tolvårig dotter med samma diagnos som Turbo + ätstörning ( 115 kg!). Hon gick i särskild klass men från sexan skulle de barnen ut i "vanlig" klass med resurs. Det funkar inte alls. Hon skolkar mer än vad hon är i skolan och de ringer inte ens hem! Det får föräldrarna veta på kvartssamtalen och då ligger ju tjejen efter i massor. Dessutom har hon inte samma baskunskaper som de andra i klassen så hon tror att hon är dum.

De har fått anpassning, lås på alla dörrar i köket för tjejen går upp på natten och lagar mat i massor. Mamman försöker hålla igen på maten men i skolan får hon äta hur mycket hon vill, trots läkarintyg.

I den här staden finns mycket amfetamin och rädslan finns att tjejen ska börja "självmedicinera".

Ja du, det är en kamp med läkare, BUP och lärare. Jag begriper inte hur ni orkar!! Skickar dig styrka ( och mod!)

Kram