fredag 28 juni 2013

Smart eller korkad??

Turbo har som jag skrev, varit på korttids i två dygn nu. Mannen har hämtat hem honom och jag sitter kvar på jobbet så jag vet inte alls hur läget är därhemma. Spännande värre att se vilken reaktion det blir på det jag ställt till med när han varit borta. Det har varit stressiga två dygn för mig att hinna nå mitt mål innan det var dags för Turbo att komma hem igen. Jag ska förklara lite.

Samtidigt som jag jobbat har jag som sagt, målat lite och gör alltså ett nytt försök att måla om i matrummet. Detta är det rum som Turbo för närvarande ockuperat med sina datorer. Köksbordet är belamrat med datorer och högtalare m m.
Vi är överens om att ha det så just nu. Att skicka upp honom på övervåningen till sitt rum blir ingen hit. Dels har han aldrig hållit till på sitt rum och dels så skulle vi få ett evigt spring i trappan för att assistera honom och dessutom blir det extra svårt att höra i tid om något krisar till sig för honom. Men för att fixa nånstans för oss andra att sitta så köpte jag ett barbord med två stolar att ha i matrummet.


Före ommålning

När vi köpte detta så tänkte jag att detta får vara inkörsporten till att få matrummet ommålat. Innan Turbo över huvud taget skulle få se detta möblemang så skulle jag måla om det i svart och vitt. Då skulle han inte bli van vid någon annan färg på bordet innan han såg det.
I samband med att vi ställer in möblerna så tänkte jag måla om bröstpanelen precis där bordet står. Då har jag påbörjat ommålningen men kanske möjligtvis trollat bort det i o m att möblerna är nya i rummet. Jag hoppas då att fokus för Turbo ska ligga på att möblerna är nya, inte på att jag håller på att måla om..... På det här sättet smyger jag in en ommålning utan att fokus ligger på det..... Så här såg det ut innan jag började måla:




Och så här ser det ut idag:




Det ser inte klokt ut just nu, men min tanke är att jag ska fortsätta måla några plankor varje gång Turbo är borta på korttids några dygn. Så småningom ska hela rummet vara förvandlat till svart och vitt.... Han ska inte se att jag målar utan jag får vackert städa undan burkar och penslar så han inte ser det. Då slipper han bli störd av mitt måleri på det sättet iaf. I o m att jag bara målar lite i taget så är förhoppningen att han ska vänja sig utan att det blir alltför chockartat för honom. Och ja, detta kommer att ta tid, men det får det göra nu. Jag får allt lägga band på mig så jag inte målar för många plankor när jag väl sätter igång.... ;) Å andra sidan kan det vara bra att jag har den spärren, så jag inte stressar och gör för mycket på en gång.

Jag väntar med spänning på att se hur den här kvällen avlöper, när jag kommit hem från jobbet! Vilken reaktion får jag av Turbo? Det visar sig om jag varit smart i mitt tänk eller om jag tänkt totalt korkat och fel!




Mamma Z undrade om ifall det blir en reaktion, håller den i sig länge isf? Just nu är Turbo inne i en bra period och då tror jag inte det blir alltför långvarigt. Det känns som det är värt att ta den smällen nu. Men om han reagerar på att jag fortsatt måla plankor nästa gång han är borta... ja, då kanske det blir lite värre.
Men förra gången jag gjorde ett försök att måla om, så var Turbo inne i en mycket dålig period och jag märkte då på själva djupet i utbrottet att det var inte lönt att fortsätta. Det hade verkligen inte blivit bra för någon av oss i familjen. Nu har jag större förhoppning om att det ska fungera lite bättre.




Nu har alltså Turbo varit på korttids två vardagsdygn medan vi är hemma och jobbar. Mannen har inte riktigt förstått vitsen med den avlastningen, inte förrän igår tror jag ;) Vi är båda f n ganska slitna och trötta, men igår sa mannen att det var skönt att kunna gå och lägga sig utan att vara helt uppe i varv! För uppe i varv är vi tills Turbo har gått och lagt sig och det brukar bli rätt sent nu för tiden. Även om Turbo är inne i en bättre period nu, så måste vi ändå hela tiden ha de där autismkänselspröttentaklerna ute och vi kan inte koppla bort och varva ner förrän Turbo ligger lugnt i sin säng på kvällen. Nu kunde vi varva ner nån timme innan läggdags, det är ju lite lättare att somna då.....

Nähä, nu ska jag packa ihop på jobbet och ta bussen hem - spännande var ordet!
Kram på er och ha en mysig fredagskväll ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Jag håller tummarna...
Kram Nina!

Anonym sa...

Håller alla tummar och tår för att det funkar. Om man är smart eller korkad är tamejsjutton aldrig lätt att veta. Fast jag tror du är smart oavsett hur det går! Och en del saker måste man ju bara få göra. Som att måla om.
Kram!