tisdag 11 juni 2013

Vikarie

Första dagen har gått med en ny vikarie under sommarlovet på korttids/fritids. Lite protester var det allt i morse men jag la på stora peppoffensiven och försökte vinkla allt så positivt som möjligt. Sen gjorde jag en "fuling" som jag vet kan fungera i små korta ögonblick. Jag ville verkligen att lämning och hämtning skulle gå så smärtfritt som möjligt. Blir det fel redan vid lämning så blir fortsättningen inte så lätt för en vikarie.

Jag förklarade för Turbo att det inte är så lätt att veta alla rutiner i början (försökte tappert släta över ev missar som lätt blir när man är ny). Det var nog tur att jag "gått på" som jag gjorde hemma på morgonen för redan vid lämningen så blev det en liten miss. Vikarie Gösta kom inte ut som personalen brukar göra.... En sån detalj kan göra att Turbo flyger i taket. Men det gick bra att lugna honom med att jag skickade ett sms och bad personalen komma ut. Lämningen gick sen efter planerna.
En belöning hade jag lovat Turbo om lämning och hämtning gick bra utan tråkiga incidenter. Jag hade en bild på en liten cola-flaska som jag visat för honom som betydde att han skulle få en cola om allt gick bra. Oj, vad exemplariskt hämtningen fungerade även om det var lite stelt! Men skönt när Turbo och Gösta kan skiljas på ett positivt sätt.

Jag vet att en del förespråkar belöningssystem och en del gör det inte alls. Men just en sån här belöning sätter jag upp vid små korta tillfällen då jag vet att Turbo klarar det med hjälp av belöningen. Jag skulle aldrig sätta upp detta om inte jag var säker på att han fixar det. Ett belöningssystem får ALDRIG kännas som ett MISSLYCKANDE, då är det fel metod. Det måste ALLTID kännas POSITIVT för den man använder det på!

Efter fritids var det direkt hem i hängmattan som gällde för Turbo! Han älskar verkligen att ligga där stundtals!
Trots det nya på fritids så kändes Turbo rätt bra på eftermiddagen. Han klarade t o m en motgång utan att få utbrott. Han råkade spilla dryck på sig och det räcker för att utbrottet ska vara ett faktum, men inte idag. Det tyder på att han ändå är rätt så lugn inombords. Sen får vi se hur det artar sig under morgondagen som är en längre dag på fritids och även då tillsammans med vikarien Gösta.

Kvällen här hemma har också varit lugn. Jag har varit borta ett par timmar men mannen och Turbo hade haft det lugnt. Nu laddar vi för morgondagen. Godnattens på er alla ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Åh vad skönt att det gick så bra med ny personal. Och vem skulle inte älska att ligga sådär i en hängmatta och bara vara.
Hoppas det blir en lika bra dag imorgon.
Stora saknakramar <3

Nina sa...

Ja, jag tycker ju belöning är bra om man gör på rätt sätt. Och att man bara själv vet vad som är bäst för den egna familjen! Så andra får tycka vad dom vill, för tycka ska man inte om man inte är insatt, tycker jag! ;)

Det var väl jättetoppen att det gick att lösa så det inte blev fel med den nya killen det första som hände. Såå mycket värt och om en cola-flaska hjälper så är det väl toppen!!!

Hoppas det kommer gå bra i fortsättningen, och så skönt att Turbo verkar lugnare igen :)

Kramar om!
Nina

Tina sa...

Är väl toppen med belöning när det ger ett sånt bra resultat ! Hoppas ni är inne i en bra period som är kvar länge länge länge.... Det behöver ni, kramar av saknad <3