torsdag 6 juni 2013

Skolavslutning, student och plötsligt klädsim!

Nu är det sommarlov och vi börjar lovet med några lediga dagar eftersom det är extra helgdagar i almanackan. Turbo fick sommarlov redan i tisdags då det var avslutning i skolan. De hade flyttat resursskolans avslutning en dag eftersom de båda lärarna skulle använda sig av onsdagen till att packa färdigt och sen flytta skolan till nya lokaler helst innan höstterminen drar igång..... Packningen var de tvungna att göra i onsdags eftersom det var Palles absolut sista arbetsdag innan en ny fas i hans liv börjar - alltså pensionen.
Och eftersom det var avslut för Palle så ville vi tacka honom för det goda jobb han gjort under detta året som han haft Turbo på heltid tillsammans med Tyra. Det är inte så enkelt att fixa med blommor el dyl och kunna ge dem en avslutningsdag eftersom jag inte kan visa mig i skolan när Turbo är där. Vi har inte provat på nåt år nu, men innan så har det bara blivit utbrott av det. Även om Turbo egentligen tycker det är roligt om jag kommer till skolan så kan han inte hantera känslorna och det slutar med utbrott. Jag är ju liksom på fel plats - där jag inte brukar vara varje dag. Så därför har vi undvikit den situationen och jag har fått hålla mig borta från skolan.

Men i vilket fall som helst så kunde jag smuggla in blommorna. Jag hade tagit reda på vilken tid de skulle se 9:ornas revy i aulan och passade på att smita in på skolan den tiden. Det blev lite svettigt där ett tag eftersom jag blev fördröjd, men jag lyckades ta mig ut utan att de såg mig. :)
Det var den dagen det och därmed var årskurs 8 slut!
Onsdagen var Turbo på korttids/fritids under min arbetstid och Tom jobbade med honom. Lite stirrig morgon eftersom det var första dagen på sommarlovet och därmed andra rutiner än de som är på skoldagar. Men Tom vet hur han ska ta min son så Turbo hade väl landat efter en stund och när jag hämtade var han glad och nöjd med dagen där.

Frampå seneftermiddagen kom assistent Kent och tog över här på hemmaplan. Jag och mannen gav oss iväg på en studentfest. Härligt väder och en lyckad tillställning blev det och tjejen som tog studenten var glad över att hon gått sin sista skoldag. Nu väntar vuxenlivet och vi önskar naturligtvis Lycka till!


När jag och mannen kom hem på kvällen så var Turbo och assistent Kent ute i trädgården och busade lite. Det är action i assistenten och Turbo rycks med så det blir att röra på sig lite. Som avslutning på sitt arbetspass så chockade Kent oss alla. Han hoppade i plurret ute med kläderna på..... :) Gissa vad Turbo har pratat om nästan hela dagen idag?!? Ja, ja, vad gör man inte som assistent för sina brukare om inte ALLT och lite till! :) Vi fick oss alla ett gott skratt den kvällen !


Eftersom jag alltid har kameran beredd så fastnade även detta på bild..... :) 

Under tiden som Kent var här skyndade vi oss och uträttade ett ärende också, som ska ta mig ett steg närmare att kunna måla om i matrummet så all den där furun försvinner. När jag försökte sist så blev det världens utbrott från Turbos sida som inte vill ha nån förändring. Men nu tänkte jag vara lite smart.... och jag hoppas att jag kan få det att funka...... ska förklara mer sen när jag kommit igång, men är sååå nöjd så långt iaf.....
Turbo sov ut ganska bra idag, tror han var trött efter gårdagen då det blev lite sent. Sen var det segt på morgontimmarna och jag fick verkligen ligga i och vara en alert assistent redan från start. Det var rätt intensivt ett par timmar där. Ingen dator hade han på, och det är ovanligt. Däremot ville han vara ute och favoriten är ju hängmattan och där låg han länge men ville ha mig sittandes på en stol bredvid hela tiden. Koncentrationen behövde jag ha på topp för att bemöta honom på rätt sätt.

Nu på eftermiddagen har det lugnat sig lite och jag tror han landat lite och vi får se vad det blir för typ av kväll av det hela sen. Hoppas ni alla därute har det fint i värmen! Kramar till er alla ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Hahaha, vilken underbar assistent! Hoppas han inte hade mobilen i fickan... :P

Hoppas sommarlovsrutinerna sätter sig smärtfritt och lycka till med målningen! Spännande :)

Kram Nina!

Mamma Z sa...

Så härligt att det finns fungerande personal kring Turbo. Så glad för er skull!

I nästa blogginlägg kanske man kan få se dig i den där polen istället *ler*

Bamsekramen!

Per sa...

Jo jag säger detsamma,
snart kastar sig mor i
med kläderna på också.

Känner igen det där att inte tåla förändringar, själv har man haft en del motgångar i livet med skolpersonal som motarbetat en så mycket det bara går.

Det känns som hjärnan börjar röra på sig då folk bemöter mig på ett negativt sätt.

Har själv en medfödd lättare hjränskada och lever idag ganska ensam.

På tal om pool, jag älskar att bada, särskilt med kläderna på.
http://www.kladsim.se

Anonym sa...

Ja vilken härlig kille!
Jag kommer ju förstås att kolla här mer, men önskar ett fint sommarlov både för er och för Turbo!
Kram!