tisdag 18 januari 2011

Utbrott **** Autism/ADHD

Fantastiskt - duschbestyren gick utan bråk igår! Och i morse blev det heller inget bråk innan taxin kom! Wow vad jag njuter då!

Men jag trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde i morse. Sonen var väääldigt trött, somnade i soffan vid frukosten. Det hamnade inte så mycket frukost i magen, mer än hälften var kvar på bordet. Men jag tjatar inte vid såna lägen, det blir som det blir, bättre att ha en glad unge utan mat i magen än en unge full av utbrott och maten på väggar och golv... om ni fattar vad jag menar.... Sen var jag otroligt taggad, morgonen skulle bara bli bra hade jag bestämt mig för. Så jag hade en plan B att ta till om det skulle börja bli jobbigt.

Men i skolan har han haft två utbrott idag, längesen den ordinarie assistenten fick se ett utbrott, men idag kom det alltså två. Men hon fixar det så bra, lugn och fin, och sonen har fullt förtroende för henne. Härligt samarbete där!

Båda utbrotten utlöstes av att någon i klassen svarat eller kommenterat sonen med nån mening som han inte kunde tolka på rätt sätt. Sånt som andra elever kan ta med en nypa salt, men inte min son. När man tänker på sånt här så blir man än mer övertygad om att den vanliga högstadieskolan - den kan man glömma när det gäller sonen. Han skulle inte fixa många minuter förrän utbrotten skulle hagla runt honom.

På tal om högstadieskolan så har vi möte nästa vecka med bl a rektorn där och skolchefen. Då är det tänkt att de ska ha ett färdigt förslag att komma med, hur de planerar sonens skolgång nästa läsår. Spännande!

Här hemma i eftermiddag har det hittills gått bra med sonen, han är lugn och fin trots det som hände i skolan. Bara att hoppas att det håller i sig, men jag känner inte ens att det är en sån där dag då man behöver gå på tå för honom. Eftersom han känner sig så trygg med sin assistent så får han nog ur sig det mesta redan i skolan och behöver inte bära det inom sig tills han kommer hem.

Hur som helst så ska jag lämna över stafettpinnen till mannen ikväll, eftersom jag ska bege mig iväg hemifrån några timmar.

Inga kommentarer: