onsdag 26 januari 2011

Avgörande skolmöte idag **** Autism/ADHD

Lugn eftermiddag här hemma igen. Ett litet utbrott blev det precis när sonen och jag kom hem efter "fritids", men det berodde väl på att jag bad honom bära in sin väska från bilen eftersom jag hade fullt i händerna. Detta blev då ett krav för honom, han var helt inne i nån annan tankebana och fantiserade om nåt. Men utbrottet la sig ganska snabbt och man tycker ju att nåt måste han ju kunna göra som jag ber honom om....

Så var det då det där mötet idag på högstadiet. Närvarande var skolchefen, högstadiets rektor och specialpedagog, nuvarande rektor och assistent, enhetschefen för korttids och vi föräldrar. Ett förslag lades fram som vi fick läsa igenom och vi resonerade runt det. Vi godtog förslaget, men det återstår många frågetecken - vi vet ju inte ens om det är praktiskt möjligt att genomföra det. På papperet kan det ju se bra ut...

I stora drag gick förslaget ut på att sonen ska ha ett eget rum där han har ALLA lektioner. Rummet ska ligga nära en in/utgång så han kan slussas in utan att träffa för många röriga elever. En resurs ska vara med sonen hela tiden. Vi ser helst att det är två som delar på den tjänsten för att man ska kunna ha en reserv ifall den andra blir sjuk. Nu gäller det för skolan att leta rätt på lämplig resursperson som passar för jobbet - inte det lättaste att hitta.

Men visst finns det detaljer som oroar, många frågor som kommit upp nu efter mötet när man fått fundera lite! Det kommer att bli många olika lärare som kommer till sonens rum och har lektioner. Hur ska alla passa för detta jobbet? Tänk om någon känns helt fel och som inte kan bemöta sonen på det sätt om behövs? Då har vi iaf en massa utbrott!

Men eftersom inte detaljerna är riktigt finslipade så får man väl acceptera som det är nu. Får nog ta och ringa nåt samtal i morgon för att räta ut vissa frågetecken.... Det känns iaf skönt att skolchefen verkar ha fattat galoppen!

Inga kommentarer: