söndag 9 januari 2011

Äntligen snart skola! **** AS/ADHD

I och med inlägget igår så känns det som man lägger året bakom sig och tar nya tag igen. Lite kul var det att blicka tillbaka, det slog mig bl a att jag har inte varit sjuk en enda gång under 2010, har inte ens haft den minsta lilla förkylning. Sen har man väl ibland mått dåligt p g a stress och press, men det är ju en helt annan sak.... Men visst känner man sig starkare när man ser att man stått emot all smitta som härjar överallt emellanåt. Med det sagt så ligger man väl snart däckad då... ;) Däremot är jag mer orolig för min man som inte varit pigg på hela hösten och vintern. Han är smårisig och trött hela tiden, blir liksom aldrig pigg. Vi har och har haft ett otroligt högt tryck på jobbet ända sen i höstas och mannen har jobbat väldigt mycket. Sen när han kommer hem är det ju ingen vila heller utan där finns det lite diagnoser som pockar på uppmärksamhet....

Nu äntligen börjar skolan imorgon och det kan bli lite ordning på torpet igen förhoppningsvis. De här två sista dagarna har faktiskt varit lite sega, stirriga och tröttsamma. Känns som det är nog med lovdagar nu.

Tack för era kommentarer jag fått, de gläder mig i hjärtat! Tänkte i o m det svara på ett par frågor jag fått. Får väl börja med att be om ursäkt till Mo för ett sent svar.  Mo undrade för ett tag sen om Kat-Kittet och hur det gått med det.  Vi fick ju det visat för oss på hab eftersom jag efterlyst det. Ja... det blev faktiskt inget mer än en liten visning på 20 minuter... sen har vi inte hört ett ord mer om det. Ska faktiskt ta upp det igen med hab, men jag tror de är väldigt dåligt insatta i att jobba med det.

Lenaeff undrade lite om det där med cykling, om det varit svårt för sonen att lära sig cykla? Kommer inte riktigt ihåg hur det var, men jag tror han lärde sig ett eller ett par år senare än andra barn. Det var faktiskt grannen som hjälpte till en gång och gav sig inte förrän han kunde! En annan femma är ju att han fortfarande inte går att lita på i trafiken. Uppsikten är väl inte som den borde... mamma har hjärtat i halsgropen ofta när vi är ute och cyklar :)

Simningen som du, Lenaeff också tog upp var även den lite sen. Men skolan satte in extra resurser så han fick åka extra till simhallen. Det var nog i trean eller fyran, då åkte han nästan en gång varje vecka och fick simundervisning. Och det gav verkligen resultat så han lärde sig ordentligt!

MammaMorran tog upp sötbehovet och vad jag gjort för åtgärder. Jag kan hävisa till inlägget där jag beskrev hur jag gjort i ordning en avprickningslista. Klicka på ordet som är markerat så kommer du dit. Hos oss fungerade det jättebra, sonen följer listan och är nöjd så. Tjatet har försvunnit - det trodde jag aldrig! Vet han bara var gränsen går så följer han det om det finns nåt visuellt stöd till det. Listan kan man naturligtvis lägga upp efter eget behov och vad det är man brukar ha hemma och/eller vad det brukar tjatas om. Jag byter ut bilderna beroende på vad som finns för dagen. Fråga gärna igen ifall du vill veta mera!

Inga kommentarer: