fredag 14 mars 2014

Stockholm - korttids

Ytterligare en hektisk dag är snart slut. Men jag ska egentligen inte klaga för det blir säkert kanonbra när det är färdigt. Kl 7 i morse (jag hann precis kliva ur duschen) så kom målaren. Han hann lagom in så kom köket på en lastbil. Och det var inte lite grejer som skulle lastas av och lastas in här! Ändå har vi ett ganska litet kök....



Ja, så här ser det ut i flera rum just nu. Man tar sig knappt fram här. Men sååå glad att vi har planerat så Turbo inte är hemma i den här röran.



Jag hämtade mannen och Turbo mitt på dagen vid tågstationen. De hade haft det jättebra och allt var förstås planerat efter Turbos behov, annars funkar det ju inte.
De hade bl a varit upp i Kaknästornet:



En av höjdpunkterna på resan var att gå på en dataspelsutställning. Det var en utställning med data- och TV-spel genom tiderna. Där trivdes Turbo och tyckte det var intressant.



Det verkar som Turbo var nöjd och glad med resan. Han kändes så iaf. Tyvärr har han blivit förkyld, tror inte han varit förkyld sen i somras. Typiskt att det skulle komma nu och vi hoppas verkligen han inte blir febrig under helgen. Vi körde nämligen honom direkt till korttids efter att jag hämtat på tågstationen. Inte alls det optimala, men säkert det bästa i den situation som råder här hemma just nu. Vi har pusslat och donat så det är bara att hoppas det flyter på enligt planerna.

På korttids var det den helt nye Alex som tog emot idag. Det är Alex första dygn med Turbo. Lite olyckligt nu när läget är som det är, men jag har ändå stora förhoppningar om att det ska funka. Det kändes väldigt bra vid lämningen, trots att jag aldrig träffat honom.
Tom är en klippa på korttids och gör ett megajobb som lär upp de nya som kommer och går. Det har blivit några upplärningar det senaste året, men vi får hoppas det räcker nu.
Alex känns som sagt redan kanonbra! Ett perfekt mottagande vid första gången. Den här killen har, trots att han är mycket ung, en bra erfarenhet och mycket bra meriter i bakfickan. Det ställe han jobbat på innan, är nog en väldigt bra "skola" när han nu ska jobba med Turbo. Den chefen vet jag är väldigt, väldigt noga med hur personalen bemöter brukarna.
Nu hoppas jag verkligen att Turbo inte blir sämre än han var nu, så han orkar hela helgen!

Vet ni, nu är mannen (min egen kock) hemma och vi är helt utan kök och därmed också utan spis..... men han kan få ihop nåt gott ändå ♥ Det här ska vi njuta av ikväll!


Ha det gott med fredagsmys nu! Kram, kram ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Skönt att du äntligen får lite mat i dig! ;)

Jag kan tänka mig att det skulle vara helt otänkbart att Turbo kom hem innan ni fått lite ordning. Hoppas han orkar, som sagt.

Det ska bli roligt att se resultatet när det blir klart. Helst live... :)

Saknarkramar!!!!!!!!
Nina

Anonym sa...

Waow vilken man du har! Fast min är inte så dålig heller ;-) Han har gjort vegetariska biffar, jättegoda!
Vad modiga ni är som ger er på att byta kök! Och att ni ordnar för Turbo är ju nödvändigt det vet jag också, saker och ting funkar ju inte alls annars.
Kramar! (Kika in och kommentera lite i min nya blogg :-D )