måndag 17 mars 2014

Spännande hemkomst

Måndag idag, och idag var dagen då Turbo skulle komma hem igen efter att ha varit borta från hemmet i sex dygn! Det är länge! Först tre dygn på äventyr i Stockholm med sin pappa och sen tre dygn på korttids med personalen där. Dessutom var han förkyld när jag lämnade honom på korttids i fredags. Säkert var han också spänd på hur det går här hemma med köksrenoveringen. Samtidigt så var det den nye Alex som tog emot när han kom. Många faktorer som skulle kunna ställa till det rejält för Turbo. Jag var en aning orolig över hur han skulle reagera när han kom hem sen på eftermiddagen idag. Dels är det långt ifrån klart och dels visste jag inte hur inställd han skulle vara på att det skulle vara helt färdigt.


Så här ser köket ut i kväll. Det växer fram bit för bit. 

Tom fick i uppdrag att gå igenom skolschemat för måndagen med Turbo under söndagsdygnet så han var förberedd på hur det skulle bli där. Det var nämligen inlagt nationellt prov i svenska så grundschemat skulle inte stämma helt. Turbo har sett schemat innan, men han behövde nog fräscha upp minnet lite när han varit ledig några dagar från skolan.
Assistent Kent fick i uppdrag att berätta lite om köket och hur det låg till där. Allt för att Turbo skulle vara så väl förberedd inför dagen som det bara går.

Tom och Kent hade nog gjort ett jättebra jobb för det gick väldigt bra när Turbo kom hem efter skolan. Han gick t o m in och tittade i köket när två snickare höll på där och han tog det på ett jättebra sätt! Härligt så långt!
Kent kom hit och hade eftermiddagspasset sen, så jag kunde lämna hemmet en stund. Men det strulade lite med köket så jag behövde kontakta köksbolaget och förmedla lite till snickarna innan jag kunde komma iväg. Det var lite spring, lite stök och en del telefonsamtal här pga det, så jag var rädd att jag skulle förvärra situationen för Turbo. Men han höll ihop och det är tur det är bra assistenter här!
Så tack vare duktig personal på flera håll så klarade Turbo denna dagen galant! Jag är glad och tacksam för att vi slapp utbrott idag!




Kvällen har också avlöpt förvånansvärt bra. Nu har jag förberett Turbo på att vi iaf ska vara ensamma här under morgonprocedurerna. Det går inte att ha hantverkare här under den tiden som är så känslig ändå. Så jag hoppas det ska funka utan incidenter i morgon bitti.

Nu sängen, för jag behöver sova ikapp en del. Kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Jag håller tummarna för att det går bra även på morgonen, så inte all oro kommer när det är extra skört.

Vad duktiga ni är allihop!
Kram Nina!