torsdag 13 mars 2014

En dag till

Kan man stoppa tiden? De senaste dagarna har jag pratat både med Turbos assistenter och korttidspersonal och jag påminns om hur bra vi har det! Med risk för att bli tjatig så.... vi har helt fantastisk personal runt Turbo nu, på alla ställen. Wow, säger jag bara! Men man blir också påmind om att allt varar inte för alltid och det är en aning deprimerande att tänka på i stunder då vi har det så bra som vi har det. Tänk om man alltid kunde behålla det som fungerar bra....
Vi har ju verkligen att jämföra med. Perioder då det inte funnits personal som varit duktiga på Turbos behov av bemötande, och perioder (som nu) då personalen kan läsa av och se vad Turbo behöver och även har rätt kemi ihop med honom - det är som natt och dag! Det ena genererar i en odräglig vardag som vi knappt orkar rodda och det andra gör att vi klarar vardagen mycket, mycket bättre och har ork till vardagsbestyren.
Nog tjatat om det för idag (behövde nog få ut lite tankar ur huvet), men vill ändå passa på att ge en eloge till alla som jobbar på rätt ställe - hoppas ni förstår hur jag menar! Vi är iaf oerhört tacksamma för att ni gör vårt liv så mycket bättre!




Tillbaka till vardagen som råder här hemma just nu. Jag fick masa mig upp rätt tidigt för att släppa in målaren. Han spacklade lite, slipade lite och vi bestämde vilken väv/tapet som skulle upp. På med värmefläkten så det torkar snabbt och sen åkte jag iväg till jobbet. Jobbade några timmar för att hinna hem och stämma av med målaren. Tillbaka till jobbet och stänga och låsa och uträttade några ärenden samtidigt. Hej å hå, det går i ett men ändå liiite lugnare idag än tidigare. Ikväll har jag röjt lite extra plats i ett rum så köksinredningen ska få plats. Och dammigt är det! Hade tänkt jag skulle fått damma här i kväll, men målaren ska slipa en vända till i morgon så det var liksom ingen idé idag. :(

Stockholmsresenärerna då, hur går det för dem? Det går bara fint! Skönt! Det är lite dåligt med uppdatering från dem men mannen har fullt fokus på Turbo så då hinner han inte mycket annat. Jag pratade med mannen några minuter i telefonen igår och idag lite längre. Ikväll tog storebror Charlie hand om Turbo ett par timmar så mannen fick en lucka och kunde ringa till mig. Mysigt! Mannen passade också på att träffa en barndomskompis när han fick lite ledigt - härligt!




Innan de åkte till Stockholm så diskuterade jag och mannen hur vi skulle göra med köksrenoveringen och Turbo. Jag hade som förslag att skicka bilder via mail till dem varje kväll så de kunde följa vad som händer här hemma. Då blir det inte lika stor överraskning för honom att det händer saker här hemma. Så varje kväll tar jag bilder och skickar. Än så länge har han inte reagerat negativt iaf. Hoppas det håller i sig. Men jag säger det igen - vilken tur att han inte varit hemma i den här röran och i detta spring och i dessa höga ljud!

Nu väntar sängen på mig så det är väl bäst att leta på den om jag ska orka upp innan målaren knackar på dörren igen!
Eller förresten.... måste bara visa er en bild. Jag var ute och luftade kameran en halvtimme på seneftermiddagen. Jag hade sån tur att jag stötte på den här fina varelsen. Tur att inte mannen var med för han gillar inte älgar på nära håll ;)




Kramelikramar till er alla därute ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Oj hoppsan vad ni grejar och har er. Kul när det blir klart förstås.
Vad har du skickat ut mannen och Turbo på för äventyr?
Hoppas allt är bra med er <3
KRAM!
//Lena F

Nina sa...

Inte jag heller! Gillar älg på nära håll, alltså. Men gärna på avstånd, eller på bild :)

Kramar!
Nina

Tina sa...

Hoppas det går bra med förändringarna även när de kommer hem och det blir på riktigt. När är det invigningsparty ;)(vi kan alltid sjunga duett du och jag...) vet några som nog gärna också kommer <3 Lycka till och trevlig helg finaste , goaste vännen.