onsdag 5 mars 2014

Nervlugn men späckad dag

En lugnare dag blev det för mig idag. Inte lika nervös som igår. Men lugn var den inte ur annan synvinkel. Morgonen flöt faktiskt på väldigt bra. Ingen dipp för Turbo dök upp och då fungerar allt så mycket lättare. Han kom iväg med taxin som han skulle och glad var han. Jag åkte iväg till jobbet för att jobba nån timme innan första avbrottet kom.




Jag och mannen hade ett möte inbokat med Turbos mattelärare. Idag var första gången vi träffade honom. Han började ju jobba med Turbo vid terminsstarten i höstas. En lärare som är inlånad från gymnasiet. Vi var lite spända över hur han skulle vara och vad han tyckte om att jobba med Turbo. Från Turbos sida har vi aldrig hört något negativt om matteläraren.

Allt var så positivt! Matteläraren tycker det är så roligt att jobba med Turbo! Wow, så kul att höra, och han vill gärna fortsätta med detta. De har läst ut första kursen som man läser på naturprogrammet nu, och börjar nu med den andra. Det går otroligt bra! Så härligt att det fungerar så bra med en lärare från gymnasiet. Han verkar ha bemött Turbo väldigt bra och har förmågan att läsa av honom väl.




Sen tillbaka till jobbet och jobba en stund och även slänga i sig en lunch innan det var dags för nästa skolmöte. Igår tog vi beslutet om att vi måste nog ha ett akut avstämningsmöte med nya läraren Ulla och den assistent som jobbade idag, Kent. Vi har spånat lite och funderar om Turbos morgonoro kan bero på att schemat för dagen är lite för otydligt för honom. Vi kom överens om att styra upp det ordentligt så får vi se om det hjälper något.

Nu är det ju som sagt mycket annat som är rörigt runt omkring honom, men desto viktigare är det att vi är extra tydliga med schemat. Kent besitter en enorm kunskap även inom skolvärlden, trots att han är väldigt ung, och det är bara för oss att använda oss av den. Idag hade vi t ex nytta av den under schemadiskussionen.
Just nu känns det riktigt bra och hoppfullt angående skolsituationen. Än är det inte så många lektioner varje dag, men det är ändå en bra början. Vi får skynda långsamt så ska det säkert bli ordning på det så småningom.




På eftermiddagen hade Turbo fritidstid och det var Tom som jobbade. Med sig hade han den nye Alex som ska börja jobba med Turbo på korttids. Jag tror det är andra gången de träffas och jag hoppas det ska fungera bra mellan dem förstås.

Eftermiddagen och kvällen här hemma har flutit på fint och t o m läggningen gick lugnt tillväga. Nu önskar jag mig en så lugn morgon som det bara går  i morgon och att dagen blir enligt planerna! Go´kväll och kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Åh, vad bra med möte på direkten, innan "inte alltför stora bekymmer" hinner bli "katastrofstora" Nu håller vi tummarna för att det var schema-oron som ställde till det på morgnarna.

Ja... jag hoppas också att du får en lugn dag. Nån gång ;) Lite hopplös är du allt, för när det väl är lugnt så hittar du på andra saker...

Puss påre!
Nina