måndag 21 maj 2012

Vardag igen.....

Ja hörrni, den där drömmen jag hade igår kväll om att morgonen skulle fixa sig galant – ja, det förblev att vara en dröm. Efter ett utbrott från Turbos sida sent igår kväll, så kom jag och mannen så småningom i säng – alldeles för sent. Därmed var jag också alldeles för trött i morse och definitivt inte utsövd. Turbo var om möjligt ännu tröttare. Han skulle INTE åka iväg till skolan pga trötthet! Men se, det gick inte hans mamma med på. Jag bestämde mig för att ta striden, men försökte ändå vara mjuk men bestämd på den punkten. Vet inte om jag gjorde rätt i det läget, men det blir lätt rutin på att han får vara hemma så fort det bär emot av en eller annan orsak. Är livrädd för att hamna i den fällan. Så till slut blev han färdig och åkte iväg med taxin iaf, även om det inte blev någon drömmorgon!




Fick kvitto på att jag gjort rätt sen när han kom hem efter skolan och jag läste i kontaktboken. De hade haft en mycket bra dag med Turbo!! Skönt! Jag som oroade mig för motsatsen…. Däremot är det problem med annat nu på skolan som drabbar Turbo och detta försöker de ta itu med och jag hoppas de hittar en bra lösning snart. Svårt att veta hur mycket det påverkar honom i nuläget. Läraren Nk är observant och gör det bästa för Turbos skull och det är man verkligen glad för.  Att det alltid ska vara nåt… det kan ju t o m vara detta som gör att Turbo är negativt påverkad… ?! Ja, hur ska man veta? Det hade varit lättare om han kunde uttrycka sig i ord vad det är som inte känns rätt!




En sak vi kan glädjas åt nu är att elektrikern äntligen blev klar med bytet av elen i huset idag! Så skönt! Det är påfrestande att ha en hantverkare springandes i huset varje dag i drygt en veckas tid, samtidigt som man har diagnoser att hantera! Men nu kan vi äntligen slappna av på den punkten. Nu ska vi bara ställa allt tillrätta efter honom också….

På eftermiddagen idag har assistent N varit hemma med Turbo. Jag och mannen får hålla oss undan. Jag satt ute på verandan en timme först innan jag gav mig iväg. Jag och mannen tog oss en liten fika innan han bar iväg ut i skogen och orienterade lite. Tyvärr orkade jag inte med ut. De få krafter jag har, hushållar jag med. Behöver nog lägga dem på Turbo i stället för på skogen ;) Men jag tog mig en liiiiten promenad när jag parkerat bilen i skogen.  Letade på en kontroll och satte mig där för att vänta in mannen för jag visste att han förr eller senare skulle komma dit J Och visst kom han!




Jag passade på att strosa och ta lite foton efter vägen. Stötte bl a på en brun krabat i ett träd.




Nu är det snart dags för kvällsbestyren med Turbo här. Jag ska dra mig undan lite. Vi har bestämt att mannen får ta läggningarna med Turbo tills vidare så får jag vila mig lite från kvällspasset. Morgonpasset är ju nog så krävande. Vi får se om Turbo accepterar läget, han är ju van vid att vi tar varannan kväll med honom. Men nu blir det ändring i schemat! 

Ha en go´ kväll allesammans ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka bra föräldrar ni är. och ni måste få kbt nu.