tisdag 29 maj 2012

Skolavslut för vissa

Denna tisdag har gått väldigt bra får jag säga. Turbo åkte glatt iväg med taxin till skolan och jag blir lika glad varje gång det funkar så pass smärtfritt! Samtidigt var jag lite orolig över hur skoldagen skulle avlöpa, det var nämligen läraren Nk:s sista dag för terminen. Att Turbo vet om en sån sak kan göra honom lite orolig i kroppen. Men dagen hade varit väldigt bra i skolan. Nu vet jag inte om det beror på att det inte "gått in" hos honom hur läget är eller om han känner sig så otroligt trygg med upplägget de två sista veckorna som är kvar av terminen? Det lär ju visa sig de närmaste dagarna, kanske rentav i morgon bitti....




En vikarie är tillsatt som ska ha hand om Turbo i skolan i två veckor nu. Det är en vikarie, P, som har haft några lektioner en gång i veckan i några veckor nu med Turbo så de har lärt känna varann lite grand. Nk har försökt förmedla olika detaljer som är viktigt för P att känna till om Turbo så det inte blir några onödiga missar. Min magkänsla säger att Turbo är trygg med P, men samtidigt vet vi ju att de inte har haft med varann att göra så väldigt länge. Och att lära känna Turbo in i minsta detalj tar längre tid än vad de haft på sig. Jag hoppas att vi inte får några turbulenta dagar här framöver utan att det ska flyta på rätt bra.




Som sagt, det var Nk:s sista dag idag för denna terminen. Han ska ha ett par veckors semester för att bl a hinna med att gifta sig! Kul, hoppas det blir ett lyckat bröllop för dem! Jag och mannen tog en fika tillsammans med Nk på eftermiddagen och tackade av honom för vi tycker han gjort ett fantastiskt jobb de sista månaderna med Turbo. Ett tufft jobb och han har fått slita hårt, hoppas han orkar med en fortsättning men det lät hoppfullt iaf. Vi har haft en stor oro för att han ska sluta nu, men det verkar som han tycker det är roligt med jobbet och ser fram emot hösten. Tills nästa termin hoppas vi också på att allt som inte är bra nu ska ha fått en lösning. Rektorn kommer att ringa mig senast nästa vecka för att meddela hur det går framåt.




Assistent N har varit här i em med Turbo och det har nog varit bra här. Jag blev förvånad över hur cool Turbo kändes när han kom hem från skolan idag. Dels detta med Nk som jobbade sista dagen och sen att N skulle komma. Att vänta på N brukar aldrig vara så roligt - väntan är ju inte hans starkaste sida. Men inte ens en tendens till oro idag!

Nu är det dags för sängen för mig, har varit iväg och träffat lite vänner på kvällen här och det kändes riktigt bra. Har ju bara legat på sofflocket ett tag nu och gör väl det ett tag till så fort jag kommer åt, men det var skönt med ett avbrott i sofflocksliggandet!
Go´kväll på er ♥

Inga kommentarer: