onsdag 2 maj 2012

En bra dag.... med skolmöte

Då är vi i gång med vanliga vardagar igen. Och vi rivstartar med ett möte gällande skolan för Turbo. Med på mötet idag var rektorn, skolans specialpedagog, vi föräldrar, läraren Nk och en resurspersonal från skolan. Huvudsyftet med mötet var att diskutera lite vad vi vill ha med i ett åtgärdsprogram för Turbo. Åtg.progr är inte skrivet av rektorn på denna skolan så nu tyckte vi verkligen att det var hög tid för det. Vi diskuterade oss fram till vad som var lämpligt att ha med där och vi fick med de punkter som vi föräldrar tyckte var viktigt och skolpersonalen fick med sina önskemål. Bra när vi är överens!




Vi pratade också om framtiden och hur vi vill att den ska se ut på lite olika plan. Jag hoppas nu att det ska bli bättre förhållanden på resursskolan fr o m nästa läsår, men vi får väl se. Rektorn ska fr o m då jobba halvtid med en annan skola och halvtid med resursskolan. Lite lättare arbetsbörda för henne alltså. Prio ett nu är att få in en manlig lärare som har bra hand med dessa elever, så Nk kan vara sjuk eller vabba eller bara ha semester och kunna göra det med gott samvete! Det finns ett förslag som verkar jättebra och som både vi, läraren Nk och rektorn föredrar, men vi vet inte om det går i lås, bara att hoppas på det....

Vi ville också ha en planering gjord angående att Turbo ska ha alla ämnen han har rätt att ha. Det behövs en planering så man inte står där i sista terminen i 9:an och i panik ser att det hinns inte med innan skolan är slut. Vi kom också in på detta med KBT-träning som vi alla anser vara väldigt viktig för Turbo att få. Den rätta vägen är väl antagligen habiliteringen, men något sätter käppar i hjulet där. Men det är väl ingen som påstått att saker och ting ska lösa sig lätt, eller?? Återkommer i morgon med förklaring till varför det inte ser ut att fungera som tänkt..... Specialpedagogen skulle forska lite mer och jag tänker också höra mig för lite om det.

I morgon fortsätter vi med ett till möte.... då ska vi ha nätverksmöte med åtta personer närvarande.... men det tar vi då.




Dagen idag har varit bra, men jag trodde det skulle bli ett våldsamt utbrott i morse. Turbo hade igår förberett en grej på sin gamla stationära dator. Allt gick fint, men i morse ville inte datorn starta och de var beroende av att den var igång när Turbo var i skolan idag. De skulle logga in på den från skoldatorn. Krångligt, men så är det iaf! Och när den inte ville starta så blev det inte roligt. Men jag lyckades lugna honom och till slut fick han fart på den så han kunde åka till skolan med glatt humör. En bra rastaktivitet som han kan ägna sig åt tillsammans med någon som behöver slussas in lite smidigt hos honom och även med övrig personal förstås.

Hör och häpna men nu ikväll har Turbo slitit sig ifrån datorn igen! Han låg i hängmattan en stund och njöt....





Sen tänkte han lösa ett snickeriproblem åt mannen, haha de slog sina kloka huvuden ihop :) Det blir nog säkert bra när det blir färdigt!
Snickeriverksamheten växer fram och snart är det klart. Då ska ni få se vad vi ska använda nybygget till :) Ett bygge som är anpassat efter Turbos behov, kan jag väl säga!




Nu får jag väl återgå till kvällsbestyren här för att vi ska vara redo för en ny spännande dag i morgon.
Ha en skön kväll ♥

1 kommentar:

Valentina sa...

Bra inlägg om mötet ditt om att bägge parter är överens. Ha det bra idag.

/ Valentina
mamma till en son med adhd och autistiska drag på www.valentinabara.blogg.se