lördag 26 maj 2012

Lite lugnare

Wow, vilken härlig kväll, natt och morgon vi har haft här hemma!
Ska börja med att berätta om igår kväll. Vi valde att se en film som mera var för Turbo än för oss, även om det är många vuxna som verkligen vill se den filmen också. Och det funkade riktigt bra trots att han blev lite för trött mot slutet. Men vi såg klart filmen utan några som helst problem och han landade också i sängen utan problem. Allt gick smidigt och bra och vi hade mysigt hela kvällen igenom! Härligt!

Men sen var det ju det här med hans allergi.... Jag hade införskaffat lite nässpray som är till för allerginästäppa och ville att han skulle ta den till natten. Det underlättar ju om han får sova ordentligt och det är svårt när han är så pass täppt som han var. Men eftersom han är i hyfsad balans igen så gick det faktiskt att lirka, förklara och skämta om det och sen var det inga problem för honom att ta sprayen själv. :)




Sen somnade han ovaggad och sov läääääääääääänge! Det behövde han nog mycket väl. Jag och mannen passade förstås på att sova ut också. Varje morgon under nån veckas tid nu har vi vaknat till göken. Härlig väckningssignal att ligga och lyssna på! Nu är vi iaf utsövda, pigga är väl fel att säga... jo, mannen är pigg och det är ju bra. Han verkar ha överskottsenergi t o m och jag blir en aning avis på honom. Men, men, jag får väl komma igen vad det lider...

Gök    (bild lånad från nrm.se)


Nuförtiden när vi bara har en katt hemma (Oswald) så har vi släppt in honom i sovrummet igen. Jag är en aning lättväckt på natten och kan inte sova om jag har en katt i sängen. Jag vaknar av att inte kunna flytta mig hur som helst och jag vaknar av att täcket sitter fast där han ligger ;). Jag vaknar också av att han ligger och tvättar sig och därmed rör på sig lite.... Jag har försökt vänja mig, men det går inte. I stället har vi lärt honom att inte störa mig! Han är jätteduktig på det nu. Han lägger sig i husses säng i stället för där vet han att han får ligga :)




I natt låg han där HELA natten ända tills jag visade att jag var vaken i morse, då kom han som ett skott till mig. Jag tycker det är helt fantastiskt att han lärt sig en sån sak! Sen blev det morgonmys med honom för min del. Det du Nina!!! Måste bara pika dig lite med glimten i ögat ;) För er som inte följer hennes blogg kan jag berätta att Nina har härliga katten Sune som gör lite bus och bl a stör nattsömnen för henne emellanåt....  Ja, så kan det vara - alla katter har sin tjusning ♥ Här längtar vi vidare efter Felix och hoppas att han snart ska få komma hem till oss igen. Han har nu varit borta från oss i fyra långa månader.... men snart, snart, förhoppningsvis....




Dagen har rullat på här utan större grejer. T o m morgonen flöt på bättre än det brukar. Turbo var på ett strålande humör när han vaknade. Nu på dagen har jag vilat så mycket som det bara går och mannen får sköta assistentandet för Turbo. Bl a så har de badat idag också.




Det känns som en riktig lyx detta att bara kunna gå runt husknuten och ta sig ett dopp om man vill. Det är ingen märkvärdig pool men känns ändå som lite lyxigt. Och nu i värmen så har båda två badat mer än gärna. Det gör också att Turbo kommer ut och får lite färg på sig. Axlarna och ryggen blev färgade igår iaf.

Nu inväntar vi Eurovision ikväll för att se om "segertippade" Loreen tar hem alltihop. Turbo är sååå förväntansfull inför detta så vi hoppas han kan hålla ihop hela kvällen bara. Tacomys planeras samtidigt.

Ha en skön kväll med eller utan Euphoria ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Lite??? L I T E busig??? Jag har lust att slänga ut kattskrället ibland! Närå, skoja bara :) Fast lite busig är han inte, han är en riktig retsticka och tycks bara bli värre med åren.. *suckar* ;) Tack för länken till min blogg, goa du!

Såååå himla skönt att Turbo mår bättre igen! Det var en riktig pärs för er alla. Hoppas du också piggar på dig snart.

Gillar Turbo oxå att ösa vatten över sin pappa? Det är nog det roligaste Sandra vet :) Om vi är friska, och solen värmer, så blir det nog dopp för oss kommande helg. Visst är det toppen med pool när man har svårt att vistas på badstränder?! :)

Massa krama!
Nina

bluees sa...

Hej.Har ju förstått att turbo har rätt svår autism men utan utvecklingstörnig vilket jag inte hört om innan:) men riktigt go blogg och nog har jag lärt mig att det finns de med klassisk autism utan utvecklingstörnig även om de är få.

Men till en fråga. Eran son kan han inte klara att vara själv i polen? Kan ni inte göra en bild serie med hur man uppför sig i polen,. Och att belöningen om han uppför sig är att få vara i polen själv? För det är ju endå på tomten, och ni kan ju kanske ha en babysiter lite onsynlig så ni hör om han gör något dumt.

bara en liten tanke.ifrån en som intressrar sig för npf diagnoser

Åsa sa...

Vad härligt o höra av dig :) Skönt att ni haft det lite lugnare o det e verkligen underbart o få ha en trädgård o pool o kunna doppa sig o sola sig lite, härligt :)

Kramar Åsa <3