måndag 29 november 2010

Det är mycket nu **** AS/ADHD

En alldeles - i stort sett - perfekt morgon hade sonen och jag i morse. Så skönt när man slipper utbrott på morgonen, man känner sig liksom mycket lugnare och gladare då... ;).

När sonen kom hem från skolan så var det bara att ge sig ut i pulkabacken igen då. Och inte hade det blivit varmare heller, snarare kallare. Undrar hur det ska bli resten av veckan när de lovat ännu kallare väder. Tyvärr blåser det rätt skapligt och det gör inte saken bättre. Men vi var ute drygt en timme iaf.

 Det var rätt skönt att komma in i värmen sen iaf, men samtidigt är det härligt med frisk luft och att vara ute och röra på sig lite.

Själv börjar jag känna mig lite stressad, det är mycket som ligger framför oss de närmaste veckorna nu. Först måste vi ladda lite inför mötet med rektorn och skolchefen. Gäller att veta exakt vilken linje man ska köra på så vi får fram det vi verkligen vill.

Sen har jag mötet med kommunen och försäkringskassan när det gäller ansökan om assistans till sonen. Pratade ju med arbetsterapeuten på hab häromdan då jag fick en massa tips och förslag på sånt jag bör tänka på. Kladdade ner lite slarvigt på en lapp under samtalet. Det skulle jag behöva sätta mig med i lugn och ro och fundera över.

Idag har jag beställt delar till skrivaren här hemma (undrar varför mannen köpt en sån här skrivare en gång i tiden ;), det blev  väääldigt dyrt nu?!). Men snart ska jag väl kunna skriva ut lite bilder som vi ska använda oss av i vardagen här hemma för att styra upp vissa saker. Vi får väl se hur jag ska fixa till det... Ett barn utan diagnoser hade man bara kunnat sagt till att det ska vara si eller så, med sonen får man anstränga sig lite mer. Nöta in det med bilder och ev seriesamtal. Puh!

Inga kommentarer: