måndag 8 november 2010

Hemkomst från korttids **** AS/ADHD

Den här dagen blev inte som vi tänkt oss - men den blev trevlig iaf! Jag och mannen var borta en sväng på förmiddagen och sen blev vi helt plötsligt bortbjudna på middag. Härligt! God mat och trevligt sällskap, kan ju knappast bli bättre! Vi kom hem med andan i halsen, slängde om kläder och plockade undan sånt som inte får stå framme när sonen kommer hem. Hämtade sen grabben från korttids. Det här myset plockade jag undan.

Ja, inte möbeln då utan ljuslyktorna som är i glas. De står på ett utsatt ställe ifall sonen skulle få utbrott så jag tänkte det var lika bra att inte ha dem framme när han är hemma eller vaken. Inga kristallgrejer men ändå. Jag satte fram nåt som håller för att åka i golvet i stället....

Ja kära nån vad rörigt vi har det här hemma nu. Ommålningen av hallen har ställt till det mer än man trodde innan. Vi hade tidigare ett piano som stod i vår trånga hall, men när vi flyttade undan det inför målningen så såg man hur luftigt det blev när det kom bort. Så det får stå i vardagsrummet i stället. Det resulterar i att vi måste flytta akvariet med sköldpaddorna i, till ett annat ställe.... Vi är lite trångbodda och skulle helst av allt vilja göra oss av med dem.

Men det är inte så enkelt som det låter. Vi skaffade sköldpaddorna (2 st) för 11 år sen - sonen var ett år då - så han kommer inte ihåg annat än att vi haft dem. När vi för på tal att vi vill göra oss av med dem så protesterar han vilt. Inte lätt med hans diagnoser och göra en sån radikal förändring som det skulle bli om vi sålde eller gav bort dem. Han bryr sig inte så mycket om dem, men de finns ju där och har alltid gjort det....

I morgon blir det en "ringa"-dag igen. Ska försöka få tag i rektorn på specialskolan (till högstadiet) och höra hur tankebanorna går hos dem. Måste pejla lite för jag tycker det är dags att det händer nåt omgående på den fronten nu. Vill veta lite hur de tänker för att jag ska kunna avgöra hur jag ska gå vidare.

Nej, nu är det dax att sova lite... gonatt!

PS. TACK för era underbara kommentarer (svar kommer), jag blir så glad över dem!

Inga kommentarer: