lördag 2 oktober 2010

Annorlunda fredag **** AS/ADHD

Igår (fred) var det en sån där dag som jag tror att ingen arbetande förälder tycker om. En dag då både skola och fritids är stängd... Då får man lösa barnpassningen bäst man kan. För vår del innebär det att jag och mannen delar på arbetsdagen. Mannen jobbar först och jag sen.

Då blev lunchsituationen lite annorlunda för sonen (och oss alla). Jag brukar ju vanligtvis jobba hela fredagen, mannen slutar jobbet så han åker hem och tar emot sonen när han kommer från skolan. Men igår var vi alltså hemma alla tre vid lunch. Jag fick vara med i deras rutiner - de käkar hamburgare till lunch varannan fredag när sonen inte ska till korttids. De brukar göra sina egna favoriter så jag fick väl göra min jag också.

Här är först sonens

och här är min, mannens fastnade inte på bild....

Förmiddagen var lite spattig och tjatig, sonen undrade hela tiden hur mycket klockan var och frågade när pappa skulle komma hem. De har ju sina "heliga" fredagar då de gör nåt kul tillsammans medans jag jobbar. Igår hade sonen bestämt sen innan, att de skulle åka till simhallen och bada.

Det hade väl gått hyfsat bra tror jag.

När jag kom hem på kvällen skulle vi alla tre titta på Idol och ha lite mysigt med chips framför TV:n. Men jag märkte direkt att sonen var väldigt trött och inte skulle orka så länge. Han brukar säga till själv att han vill gå och sova, så det är inga problem att få honom i säng och det är vi tacksamma för.

När vi gemensamt tittar på ett sånt här program så märker man att han inte riktigt hänger med i tankegångarna och skämten. Han ligger hela tiden och frågar om vad som sägs. Likadant om jag och mannen kommenterar det som sagts, så måste vi hela tiden förklara extra för honom vad vi menar. Och han ger sig inte förrän vi gjort det. Så det är väl ingen riktig avkoppling så länge han är vaken. Man måste hela tiden vara alert och vara med i hans tankebanor och förklara och tillrättalägga, annars kommer en spark så bordet flyger...

Idag är det hemmalördag och vi får se vad vi hittar på idag. Det ska nog bli både nyttigheter och slöande tror jag. Nu vill sonen att jag ska spela Wii med honom så det är bäst jag gör det innan explosionen kommer - jag har lovat honom att spela så han väntar på mig. Jag har sagt ett klockslag då jag ska spela, bäst att hålla det.

Ha en fin lördag, alla!

Inga kommentarer: