tisdag 26 oktober 2010

Projekten fortsätter **** AS/ADHD

Precis när målaren parkerade bilen här utanför huset i morse så klev sonen upp ur sängen. Sen fick man vara en mamma som försökte läsa av varje liten grej så det inte skulle bli nån miss och orsaka utbrott. Men det var nära, t ex när jag inte hörde vad sonen sa och han fick säga om samma sak två gånger... då är det nära... Därför så pustar jag ut när sonen kommer iväg med taxin och vi har rott morgonen i land. Räddningen är nog att han sitter och spelar Wii - han fick ett nytt spel i söndags när han kom från korttids. Då är han rätt så uppslukad av det nästan hela morgonen. Men jag kan lova er att målaren får svara på frågor som andra 12-åringar inte skulle komma på att ställa.... :-)

Nu på kvällen får jag se till att han kommer i säng i tid. Jag behöver ju inte påverka så han är trött på morgonen och att det orsakar utbrott - lite onödigt.

Ringde och pratade med LSS-handläggaren idag - berättade vad rektorn sagt till mig förra veckan. Och det känns skönt att hon också är med och stöttar oss i ärendet, ju fler som kan stå bakom oss föräldrar desto mer påtryckning på den som beslutar i skolfrågan till högstadiet. Hon är väl inte bemyndigad att blanda sig i skolsidan, men kan ändå lägga fram vad hon har för åsikt. Rektorn får den här veckan på sig att ta kontakt med mig igen, hör jag inte av henne innan fredag så söker jag henne på telefon eller mail. Under tiden gör jag mig beredd på att kanske behöva ta ärendet ett steg högre... vi får se... Vår sits är den att vi har all personal runt sonen med oss - LSS, chefen för korttids, lärare och assistent på sonens nuvarande skola - alla inser att sonen inte kan gå i en vanlig klass i den vanliga högstadieskolan.

Återgår i mina tankar till hallprojektet med målningen: det har ställt till det lite i mitt huvud.... kan man måla pianot kanske??? Måla en furuskänk kanske??? Skulle ha tagit en före-bild för att kunna visa en efter-bild. I mitt huvud ser det riktigt snyggt ut... men hur blir det i verkligheten.... hm... och vägen dit är lång med många penseldrag efter vägen....

Inga kommentarer: