måndag 25 oktober 2010

Ny vecka igång **** AS/ADHD

Måndag och en ny vecka drar igång. Den här veckan kommer det att vara en målare här hela veckan och tapetsera och måla hallen. Jag lyckades få dem att vänta med att komma idag tills sonen blivit hämtad i taxi... just idag fick jag inte iväg honom med taxin... Magen krånglade lite så taxin fick åka iväg utan grabben och jag skjutsade honom till skolan när det var lugnt på den fronten. Så sonen hann diskutera med målarna iaf . Ja, ja, det gick lugnt tillväga så då är vi nöjda och glada.

Katten stängde jag in i köket och matrummet medans jag var på jobbet. När jag kom hem sen så fick den gå runt i huset igen. Han ville verkligen ha koll på vad som hände här.

Imorgon kommer målaren redan kl 7 så det är bara att hoppas att sonen är på bra humör när han vaknar och att han kan koppla bort målaren utan att bli alltför stressad och orolig. Man vill ju inte gärna att målaren ska råka ut för ett utbrott... kan bli en traumatisk upplevelse för honom om färgburkarna skulle flyga runt här .... nej, nu ska vi inte vara pesimistiska :-)

I förra veckan pratade jag med rektorn för högstadieskolan - och mycket riktigt så hade socialen gett avslag för att betala en viss del på den anpassade skolan. I platsen ska det visst ingå en undervisningsdel och en träningsdel där de tränas i t ex sociala förmågor. Rektorn skulle kolla upp om man måste köpa båda delarna, hon tyckte väl inte att skolan var skyldig att lägga sig i träningsdelen. Hon skulle också kolla upp om det fanns andra alternativ annars. Känns som vi står och stampar och inte kommer nån vart just nu. Vi behöver ju god tid på oss att förbereda sonen på hur det kommer att bli nästa läsår.

Inga kommentarer: