måndag 28 juni 2010

Pappa - son-helg **** AS/ADHD

Den här långhelgen hemma blev en helg som far och son tillbringade mycket tid tillsammans. Jag har jobbat i stort sett hela helgen. I vår familj är det tyvärr så att mannen och jag inte kan jobba samtidigt (om inte sonen är på fritids förstås) eftersom sonen behöver ha en vuxen vid sin sida hela tiden. Nu inför semestern är det hårt tryck på jobbet och mannen har jobbat över en del. Jag har tyvärr halkat efter med några av mina arbetsuppgifter, dessutom hade jag tagit på mig att jag skulle inventera så mannen slapp det. Så jag kände att jag får försöka ta ikapp det i helgen. Synd att sitta inne när det är så fint väder, men jag har deadline nu i veckan som kommer på mycket av det jag skulle ha gjort för länge sen om tid funnits.
Vår närmaste granne hade gäster hos sig hela helgen och det fanns två barn i den gästande familjen. De har varit tillsammans med sonen rätt mycket och då blir det förstås extra passande. En vuxen måste hela tiden finnas i närheten för att lotsa sonen när det behövs, och även kunna avbryta en lek innan det går överstyr för honom. Men de har nog haft rätt roligt i alla fall. De hade med sig en bensindriven, radiostyrd bil som de körde på vändplanen bortanför oss. Spännande för alla killar, stora som små.

Sonen ville spela pingis med dem så vi fixade ett provisoriskt pingisbord i trädgården.

Igår (lörd) åkte sonen och mannen till stan för att komma ut lite. De åt på McDonald´s och gick till en vacker park med lekpark.

   
Nu är sonen rätt trött och mör efter helgen. Det har blivit lite senare kvällar än vanligt, vilket egentligen inte är så lyckat. Han är väldigt känslig för att inte få den vanliga sömnrutinen. Men han - som alla andra barn - vill ju vara uppe längre när det är lite extra helg.
Jag har precis kommit hem nu efter att ha cyklat hem från jobbet (ca 6km). Solen höll på att gå ner och det var så vackert vid sjön jag cyklade förbi, fåglarna kvittrade och luften var ljummen. Försöker hämta styrka från allt det vackra i naturen. Nog finns det mycket att njuta av, trots allt. Jag hoppas det blir fler såna här härliga sommardagar när man blir lite ledig framöver. 
Detta slingrande kryp låg på vägen där jag cyklade.

Kopparorm?? Snok?? Inte vet jag, det är ett av de få djur jag inte njuter av, kan jag erkänna....

Inga kommentarer: