lördag 5 juni 2010

Stödfamiljshelg **** AS/ADHD

Vikarie 2 hade jobbat med sonen igår (fred) och det hade tydligen gått väldigt bra. Han var på gott humör och lugn och fin på eftermiddagen. Mannen körde honom till stödfamiljen sen, där han ska vara i två dygn nu.
Jag och mannen var hembjudna till en familj direkt efter att sonen blivit avlämnad. Vi har försökt länge att få till en tid som passar oss båda att träffas. Och nu äntligen lyckades vi. En mysig kväll med lite grillning blev det. Lite underhållning av deras två små barn också!! 
 
Så skönt att kunna njuta och koppla av med vänner utan att vara på helspänn hela tiden för sonens skull.

Idag (lörd) fick vi återbud för det vi planerat att göra ihop med några andra, så jag och mannen ändrade våra planer och åkte in till stan för lite shopping. Fyndade både sandaler och sommarjacka till sonen - bara att hoppas att det passar så man slipper åka och byta.
Sen tog vi oss en tur till djurparken och strosade där i lugn och ro utan några diagnoser som det måste tas hänsyn till...    
          
Så avkopplande och rogivande i det otroligt vackra och sköna vädret.     

           
Jag och mannen tittade instämmande på varandra när de berättade hur de gick till väga när de dresserade sälarna. De jobbade hela tiden med positiv förstärkning, de kan aldrig tvinga fram något. Om sälen visar ett felaktigt beteende så avleder de den och får den att fokusera på nåt annat, sen får den belöning... Känns det igen!? På samma sätt har vi fått råd när det gäller sonens beteende...Det känns som man blivit lite miljöskadad av att leva i en sån här familj... man tänker autism/asperger i allt man ser och hör...

Nu ska vi ta en stund och rensa lite i trädgården innan vi tar oss lite lördagsmys med en film och lite god mat. Oj, vad man känner att man behöver dessa avlastningshelger för att hämta krafter till vardagen som kan vara väldigt krävande emellanåt.

Inga kommentarer: