fredag 18 juni 2010

Det känns inte bra **** AS/ADHD

Nej, det känns inte bra i mammahjärtat just nu. Det är nog mycket som rör sig i sonen som han inte får ut i ord så vi kan förstå vad och hur han tänker. Just nu är det så mycket som förändras runt honom med korttids, stödfamilj, ledsagare m m. och dessutom är det sommarlov...

Det är en korttidshelg som ligger framför oss nu. Förra veckan fick jag reda på att stället har flyttat helt plötsligt. Så nu ska han komma till en lägenhet som han inte varit i innan... dåligt förberedd... jag berättade det igår.

Dessutom kommer det att vara en ny personal. Den som tar emot honom i em och jobbar första dygnet är en kille som han haft några gånger innan och det är tänkt att han ska jobba med sonen framöver. Men andra dygnet kommer det en ny kille som aldrig träffat min son innan... känns inte så bra... Nytt ställe och ny personal och allt är oförberett, känns inte alls bra med tanke på hur väl förberedd sonen behöver vara inför allt som ska hända.

I morse frågade han vilka som kommer att jobba på korttids med honom i helgen så jag fick naturligtvis säga att E kommer första dygnet och att den nya O kommer sen. Då frågade han om inte A kommer att jobba mer. Det enda jag vet är att han antagligen inte kommer att vara där i sommar, mer vet jag inte. Då blev han ledsen. Så det är nog lite turbulent med alla känslor inför alla byten och allt nytt som sker nu.

Eftersom han inte pratar om sina känslor så är det så svårt för oss som föräldrar att veta att vi gör rätt, att vi pratar lagom mycket eller lite för att det ska bli bra för honom. Han har alltid varit sån att så fort det berör hur han känner så stänger han av och börjar prata om nåt annat istället. Eller också kan han få utbrott när man berör nåt som han inte klarar att prata om. Ett stort dilemma som förälder....

Nu hoppas jag bara att den här helgen ska avlöpa lyckligt och väl för sonens skull och att han ska trivas ihop med den nya personalen O.

Inga kommentarer: