torsdag 3 juni 2010

Två dagar - två humör **** AS/ADHD

Trots att skoldagen igår inte var sig lik, så var sonen mycket lugn och harmonisk på eftermiddagen och kvällen. Det hade varit allaktivitetsdag, men de hade bedömt att han inte skulle må bra av att vara med på det (för rörigt och ostrukturerat) så han var med sin lärare i biblioteket och jobbade på förmiddagen. Han hade varit lite orolig när han kom dit, men lugnade sig när de kommit igång i biblioteket.
Så på eftermiddagen när jag hämtat hem honom hade vi en egen liten picknick i harmonins tecken hemma på gräsmattan.
 
Det är så rofyllt när man hör grannens kor går och betar alldeles intill oss.

Egentligen hade sonen föreslagit att vi skulle ta en promenad, men när jag frågade om vi skulle ta ut katten så ville han hellre göra det. Så katten höll koll på både oss och kossorna... 
     
Idag var han inte lika harmonisk på eftermiddagen. Och till viss del får väl jag ta på mig det. När jag hämtade honom efter skola och "fritids" så sparkade han mot bilen när han kom, och då tutade jag på skoj till honom. Han blev rädd - och då är det liksom kört för honom. Rädslan övergår då till ilska.
Sen fick jag för mig att jag skulle klippa gräset, och det var ok för sonen. Men efter ett tag så tyckte han nog att det räckte - jag kunde utläsa det i hans ansikte. Men envis som jag är så tyckte jag att jag skulle klippa färdigt innan jag gav mig. Det straffar sig att gå efter sina egna önskningar.... man ska alltid gå efter sonens behov för att det ska bli så bra som möjligt.
Dessutom fick han senare nåt bett på handen (jag gissar att det var en broms), och det gjorde honom också orolig.
Så idag var det många småsaker som gick emot, men vi hoppas på en bättre morgondag.

Inga kommentarer: