måndag 7 juni 2010

En epok i sonens liv är slut **** AS/ADHD


 Mannen hämtade hem sonen från stödfamiljen igår kväll. Och det var sista gången han skulle vara hos dem! De har sagt upp sitt "arbete" efter att ha haft vår son hos sig en helg i månaden i 6-7 år. Jag tror han var 5-6 år när han började vara där och idag är han 12, så det är ganska lång tid.
De känner att nu när sonen kommit in i puberteten och han snart är tonåring så blir det en tuffare tid som de inte riktigt är beredda att ta. De har själva två pojkar varav den yngsta tar studenten nu och alltså är nitton år. De lämnar tonårstiden bakom sig och då känner man kanske inte för att gå igenom det igen med vår son. Vi har full förståelse för detta.
Att detta tar slut nu är både på gott och ont. Vi är så glada och tacksamma för vad de har gjort för oss, det har fungerat så otroligt bra hela tiden. Sonen har fått vara i en familj där de orkat ta med honom på lite allt möjligt - många gånger sånt som vi inte orkar med. Samtidigt känner vi också att sonen förändrats och stödfamiljen får tyvärr inte den utbildning som vi som föräldrar får tillsammans med skolpersonal och korttidspersonal. Därför halkar stödfamiljen efter i kunskap samtidigt som sonen blir mer krävande, så timingen för slutet är nog ändå rätt.
Den helgen vi haft avlastning av stödfamiljen går nu över till korttids, så det blir inget nytt ställe för honom. Det betyder att sonen ska vara på korttids varannan helg framöver. Vi tror och hoppas att det ska fungera bra.

Inga kommentarer: