tisdag 29 juni 2010

Något som stör **** AS/ADHD

Metrobloggen har uppenbara problem ikväll... men jag försöker få till ett inlägg iaf, få se om det lyckas.

Eftermiddagen efter fritids startade ganska bra, men den gick från bra till värre.... Svårt att veta hur man ska tackla utbrotten när man inte riktigt vet vad som stör sonen. Det enda under fritidstiden som inte är riktigt bra är nog lunchen. Då träffar han de andra barnen som är på fritids - annars är han ju ensam med assistenten. Jag tror det blir en för rörig situation för honom, men vad gör man åt det?

Så det blev några utbrott här under em och kvällen, men innan dess var vi ute i trädgården lite. Vi spelade lite pingis i solen och han tyckte det var riktigt kul. Sen svalkade vi oss med lite melon bl a.

Precis vid läggdags så tror jag han fick en allergisk reaktion på en annan frukt han åt. Blev ledsen och började gråta och sa att det kändes konstigt i halsen. Det hade börjat när han åt frukten. Lite oroligt förstås, det är ju ingen höjdare att behöva åka in till akuten och ha diagnoserna med sig... Något jag önskar är att det borde finnas en speciell typ av sjukvård dit man kan vända sig när man behöver åka in med ett barn som har AS och ADHD.... men det är förstås en utopi....men vi vet att alla läkare passar inte för att behandla dessa barn och vem vet vem man får när man åker in akut?! Och all denna väntan som de här barnen inte klarar... rena mardrömmen, men ibland måste man ju.

Nu har jag sprungit in till honom och kollat honom i sängen under ett par timmar så det verkar som faran är över. Hoppas nu att han sover ut i morgon bitti för vi ska till optikern och kolla hans syn och prova ut nya bågar på förmiddagen. Det kan också bli ett äventyr....

Inga kommentarer: