tisdag 4 maj 2010

Tidsmässigt lämplig förkylning **** AS/ADHD

Nu har två skoldagar gått (månd och tisd) då sonen varit hemma p g a förkylning. Vi har slappat och tagit det lugnt. Inga utbrott - härligt.

Gårdagen blev nog lite spännande för grabben, vi hade nämligen tid för kastrering av katten. Redan kl 8 skulle katten lämnas hos veterinären så då fick sonen följa med och lämna. Det gick fort så vi var snart hemma igen. Vi hämtade katten på eftermiddagen. Veterinären tyckte inte om att ha behövt kastrera en så fin katt. Och då menade hon inte bara utseendet utan tänkte på hans underbara egenskaper. Hon är ju erfaren och har träffat många katter i sina dar, men hon tyckte att vi fått tag i ett praktexemplar. Kul för oss att höra, men hon tyckte det var tråkigt att man inte avlade på en sån katt för att få fram fler som han.... Ja, kanske det, men nu är det gjort.

Sonen var go´och omtänksam mot Oswald på em och kvällen, han var ju rejält medtagen och vinglig och trött. Vi fick passa så han inte ramlade t ex nerför trappan. Men idag är han nästan som vanligt igen, skönt.

Idag var det en lämplig dag för grabben att vara borta från skolan, det var en sån där ovanlig dag igen. Klassen + 6:orna skulle till stan och vara borta hela fm. De skulle på nåt museum och även en teater. Läraren och assistenten hade själva bestämt att sonen inte skulle delta i detta utan skulle vara kvar på skolan med den läraren han hjälper i biblioteket. De skulle jobba där under tiden. Även om han trivs där så hade det ändå blivit en annorlunda dag. Skönt att pricka in en sån hemmadag.

Det känns betryggande att veta i såna här situationer att personalen på skolan vet vad som passar sonen och inte. De behöver inte rådgöra med oss föräldrar längre utan kan själva veta vad som är lämpligt.

I morgon hoppas jag verkligen att han kan gå till skolan. Vi har då ett viktigt möte med rektorn på högstadiet. Då förväntar vi att hon kommer att lämna ett besked om vad hon kommit fram till när det gäller sonens skolgång om drygt ett år. Man hoppas att hon tänker i samma banor som vi gör. Spännande!!!

Inga kommentarer: