måndag 10 maj 2010

Överraskning till sonen **** AS/ADHD

Sonen har varit hos stödfamiljen över helgen. Skönt var det, eftersom jag åkte på en förkylning och låg i feber igår (lörd). Rätt bra timing att kunna vila utan att ha diagnoser att ta hand om. Man får liksom aldrig vara ifred då... Så lördagen var lugn för min del, gjorde inte mycket, sov en del på eftermiddagen. På kvällen slank det ner lite lätt tilltugg, var inte så hungrig. Först lite ost och kex.

 
Sen gick det också ner en chokladbit som är en av favoriterna men tyvärr så pass dyr så det blir inte ofta vi köper den.
  
I helgen köpte vi en dator till sonen. Vi gjorde äntligen slag i saken efter att ha ältat detta länge hur vi skulle göra. I höstas pajade grabben två dataskärmar i ett par utbrott på relativt kort tid och sen dess har det varit väldigt provisoriskt ordnat med datorer här hemma. Dessutom har sonens dator varit kass länge ändå. Och i veckan så pajade vår dator helt och hållet....Datorn är ju ändå ett hjälpmedel till sonen där han kan hålla sig lugn ett tag i alla fall. Så vi köpte en i present till honom, han visste inget förrän han kom hem från stödfamiljen i kväll. MEN, vi satte upp ett villkor för att han ska få använda den, få se om vi lyckas.  
 
 Vi tänkte vi skulle använda den nya datorn som en sorts morot för sonen till att använda boxningssäcken i stället för att ha sönder en massa grejer. En förhoppning om att datorn ska hålla ett tag.... Dessutom har vi försäkrat den upp över öronen...
Så här fint blev det och det verkar som sonen blev nöjd och överraskad av presenten. 
 
Boxningssäcken har vi testat förut som jag skrivit om tidigare, men det har runnit ut i sanden efter ett par dagar när det inte fungerat. Men jag tror ändå på att det kan vara en bra grej för honom när han får sina utbrott. Drömmen är ändå att det är på säcken han ska få ut sina aggressioner och inte på mig eller något annat som finns i hans närhet...

Inga kommentarer: