tisdag 6 oktober 2009

SUCK...hur ska detta sluta? **** AS/ADHD

Idag var första dagen på en period på sex veckor då allt inte är sig likt i skolan. Eftersom svenska elever halkar efter i matte så har skolverket startat ett projekt som går ut på att lärarna ska bli bättre på att lära ut matte. Av 237 skolor i landet som fått tilldelat sig pengar för detta så är sonens skola en av dem. Det betyder att det måste in vikarier medans lärarna utbildar sig. Nu är de ett team på tre lärare i sonens klass varav assistenten är en av dem. Med tanke på sonens AS och ADHD har de tagit hänsyn till det. De tänker inte ta in någon vikarie utan de tre kommer att turas om att gå 2-veckorsutbildningen. Men det innebär att sonen får en av sina vikarier i 6 veckor medans hans vanliga assistent täcker upp lärarrollerna som fattas. Det kommer att bli jobbigt men jag är glad för att de ändå gjort det bästa av situationen, det behöver ju inte komma in nån helt främmande i klassen, vilket hade varit mycket sämre.

Det finns tre som kan jobba som assistenter till sonen: den ordinarie som han vanligtvis har, vikarie 1 och vikarie 2. Nu blir det vikarie 2 i 6 veckor, alltså den som är minst van vid honom.

När han kom hem idag så var han rätt lugn, men senare visade det sig att han inte tålde så mycket motgång - lättexploderad. Vid ett tillfälle när han satt och spelade på datorn så följde inte muspekaren med som han ville. Pang - så satt musen i dataskärmen! Resultatet ser ni här nedanför:


Det är väl sånt här vårdbidraget går till, eller?! Man kan bara sucka och gå vidare, det är ju impulsiviteten i ADHD bl a som gör att sånt här händer mycket snabbt. Detta var alltså efter första dagen av 30 annorlunda skoldagar, hur blir de resterande 29?

Inga kommentarer: