fredag 23 oktober 2009

Grabben kämpade tappert! **** AS/ADHD

Usch, vad nervös jag var idag. Det var nämligen dags att dra ut två tänder på sonen. Det behövdes göras plats för de nya hörntänderna som annars riskerar att komma väldigt snett. Synd annars att behöva dra ut friska tänder...
För en månad sen så var vi till specialisttandvården så de fick kolla vad som skulle göras. Tandläkaren gick då igenom mycket noga vad som skulle hända nästa gång, alltså idag. Igår frågar grabben helt plötsligt: Vad ska jag göra hos tandläkaren i morgon?   Hela genomgången som tandläkaren drog förra gången var precis bortblåst! Ja, du ska dra ut två tänder! tänkte jag svara, men lindade in det i lite vackrare ord.
Vi får gång på gång påmint för oss hur viktigt det är att förklara med hjälp av papper och penna. Ser han det framför sig, ritat eller skrivet, så fastnar det bättre. Ord går liksom bara rakt igenom hans huvud. Känner fler igen det fenomenet?
Det gick faktiskt ganska bra hos tandläkaren. Ont gjorde det och det kom lite tårar, men inget utbrott! Så duktigt kämpat! Det är ju inte speciellt trevliga saker som händer där i stolen.

Han blev belönad med  guldstjärnor och lite annat sen. Han fick också tänderna med hem i en liten skattkista.
Till på köpet så hade ju Kalle Anka en träffande mundering på numret som vi fick i brevlådan idag. Lite komiskt!

Inga kommentarer: